Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijā vienā dienā reģistrēti 134 jauni Covid-19 slimnieki [papildināts]

© ZUMAPRESS.com/SCANPIX/LETA

Saskaņā ar Worldometers.info, Igaunijā diennakts laikā konstatēti 134 jauni Covid-19 gadījumi, bet saslimušo kopējais skaists pieaudzis līdz 538 cilvēkiem.

Salīdzinot ar trešdien publiskotajiem datiem, apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits palielinājies par 134. Tik lielu pieaugumu speciālisti skaidro ar to, ka no ceturtdienas tiek izmantota jauna datu apkopošanas metodika, tāpēc ceturtdien publiskotajos datos par pieaugumu iekļauti vairāk nekā vienas diennakts analīžu rezultāti, kā arī ar to, ka palielinājies valstī veikto analīžu skaits - tagad diennaktī Igaunijā tiek veikts apmēram 1000 analīžu.

Pēc oficiāliem datiem Igaunijā diennaktī ir vairāk saslimšanas gadījumu nekā, piemēram, Argentīnā (diennakts laikā neviena jauna gadījuma) vai Meksikā (70), kur skaitliski ir daudz vairāk iedzīvotāju.

No visiem saslimušajiem 29 ārstējās slimnīcā. No viņiem intensīvā terapija nepieciešama septiņiem pacientiem, un no šiem pacientiem seši ir kritiskā stāvoklī.

Pavisam Igaunijā veiktas 7090 analīzes, lai noteiktu inficēšanos ar jauno koronavīrusu.

Tikmēr Lietuvā diennakts laikā konstatēti tikai 16 gadījumi, bet Latvijā - 24.

Jau vēstīts, ka Igaunijā trešdien reģistrēts pirmais nāves gadījums, kura cēlonis ir jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta sniegtās informācijas, mirusī ir 83 gadus veca Rietumtallinas centrālās slimnīcas paciente. Viņa atradās slimnīcā kopš 20.marta.

Trešdienas vakarā Igaunijā slimnīcās tiek ārstēti 29 ar Covid-19 saslimušie, septiņi no tiem atrodas intensīvajā aprūpē un sešu pacientu stāvoklis ir kritisks.

Vēl kopumā deviņi cilvēki izrakstīti no slimnīcas.

Jau ziņots, ka Lietuvā ar Covid-19 miruši četri cilvēki, bet Latvijā nāves gadījumi nav bijuši.