Arī Igaunijā slēdz tirdzniecības centrus; ieviesti arī ierobežojumi par pārvietošanos grupās

© Postimees Grupp/Scanpix Baltics/SCANPIX/LETA

Lai cīnītos ar tālāku koronavīrusa Covid-19 izplatību Igaunijā, pieņemts lēmums par tirdzniecības centru slēgšanu. Tāpat ierobežota cilvēku pārvietošanās grupās, liecina Igaunijas sabiedriskā medija ERR publicētā informācija.

Igaunijas valdība pieņēmusi jaunus drošības mērus, lai mazinātu koronavīrusa Covid-19 izplatību valstī. No piektdienas, 27.marta tiks slēgti tirdzniecības centri. Atvērti paliks vien pārtikas veikali, aptiekas, telekomunikācijas veikali. Tāpat darbu varēs turpināt tirdzniecības vietas ārpus lielajiem iepirkšanās centriem. Pie veikalu ieejām un izejām jāizvieto roku dezinfekcijas līdzeklī.

Ierobežojumi skars arī ēdināšanas nozari- tādās tirdzniecības vietās varēs pārdot pārtiku tikai līdzņemšanai.

Tāpat jau no rītdienas tiek ieviesti noteikumi par pārvietošanos. Atrodoties ārpus mājām, jāievēro divu metru distance starp cilvēkiem. Tāpat kopā publiski nedrīkst atrasties vairāk par diviem cilvēkiem. Tiesa, ierobežojums neattiecas uz ģimenēm.
Igaunijas premjers Jiri Ratass otrdien notikušajā preses konferencē paziņoja, ka turpmākās nedēļas koronavīrusa Covid-19 izplatības dēļ Igaunijā var būt kritiskas, tāpēc ir ļoti svarīgi, ka ikviens ievēro noteiktos drošības pasākumus.
Notikumu attīstības gadījumā valdība sagatavojusi dažādus rīcības scenārijus.
Igaunijā iepriekšējā diennaktī diagnosticēti 17 inficēšanās ar jauno koronavīrusu gadījumi, līdz ar to kopējais valstī apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 369. Piecu inficēto stāvoklis tiek raksturots kā smags.

Svarīgākais