Ziemeļkoreja izšāvusi divas ballistiskās raķetes

© EP/SCANPIX/LETA

Ziemeļkoreja sestdien no savas austrumu piekrastes raidīja jūrā divus šāviņus, kas tiek uzskatīti par tuva darbības rādiusa ballistiskām raķetēm, paziņoja Dienvidkorejas armija.

Par raķetēm uzskatītie šāviņi tika raidīti Japāņu jūrā, kuru korejieši sauc par Austrumu jūru, paziņoja Dienvidkorejas armijas ģenerālštābs, nesniedzot sīkākas ziņas.

Japānas Aizsardzības ministrija pavēstīja, ka Ziemeļkoreja izšāvusi "ballistiskām raķetēm līdzīgus objektus", un piebilda, ka nekas neliecina par to, ka kaut kas būtu nokritis Japānas teritorijā vai tās ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā.

Neilgi pirms tam Ziemeļkoreja paziņoja, ka tās parlaments Augstākā tautas sapulce sanāks uz sēdi 10.aprīlī, neraugoties un koronavīrusa pandēmiju.

Ziemeļkoreja pirms tam šomēnes bija divas reizes izšāvusi ballistiskās raķetes. Phenjana toreiz paziņoja, ka veikusi "tāla darbības rādiusa artilērijas" mācības, bet Japāna konstatēja, ka ir izšautas ballistiskās raķetes.

Ziemeļkoreja ir turpinājusi pilnveidot savus ieročus vairāk nekā gadu pēc tam, kad tās līdera Kima Čenuna un ASV prezidenta Donalda Trampa samits Hanojā tika pārtraukts, nepanākot nekādu rezultātu.

Svarīgākais