"Netflix" un "Youtube" uz laiku samazinās video kvalitāti Eiropā

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Lai mazinātu noslodzi interneta nodrošinātājiem, kompānija "Netflix" paziņojusi, ka turpmākās 30 dienas Eiropā tiks samazināta mājaslapā pieejamo vizuālo materiālu kvalitāte.

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka ņemot vērā koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktos drošības pasākumus, Eiropā ievērojami palielinājies interneta patēriņš. Tā rezultātā kompānija "Netflix" pieņēmusi lēmumu par video kvalitātes samazināšanu, tādā veidā par 25 % samazinot datu patēriņu konkrētajā vietnē.

Patērētājiem gan neesot jāsatraucas, jo video kvalitāte joprojām būs pietiekami laba.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Eiropas oficiālās amatpersonas uzrunājušas "Netflix" pārstāvjus. Pagaidām nav zināms, vai šādas izmaiņas varētu tikt attiecinātas arī citās pasaules daļās.

Video koplietošanas vietne "YouTube" piektdien paziņoja, ka pazeminās savu straumēšanas pakalpojumu kvalitāti Eiropā, lai novērstu interneta pārslodzi laikā, kad ir pieaudzis pieprasījums pēc šiem pakalpojumiem jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ noteiktās iedzīvotāju pašizolācijas apstākļos.

"YouTube" un mātesuzņēmums "Google" norāda, ka uz laiku pazeminās noklusējuma izšķirtspēju no augstas līdz standarta, "lai samazinātu sistēmas noslodzi, vienlaikus sniedzot labu lietotāju pieredzi."

Šāds lēmums pieņemts pēc sarunām ar Eiropas Savienības (ES) iekšējā tirgus un digitālās ekonomikas komisāru Tjerī Bretonu. Viņš atzinīgi novērtējis šādu "YouTube" rīcību, sakot, ka tā Covid-19 krīzē palīdzēs saglabāt netraucētu interneta funkcionēšanu.

Pasaulē

ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps trešdien atbalstītāju mītiņā Longailendā, netālu no Ņujorkas, solīja, ka dosies uz Ohaio štata Springfīldu - pilsētu ar lielu Haiti imigrantu kopienu, kas izpelnījusies ievērību visas valsts mērogā pēc Trampa nepatiesajiem apgalvojumiem, ka imigranti tur ēd suņus un kaķus.