Polija šonakt atkal daļēji ierobežos satiksmi pie Lietuvas robežas

© AFP/SCANPIX/LETA

Polija šonakt atkal daļēji ierobežos satiksmi caur Lazdiju robežas šķērsošanas punktu pie Lietuvas robežas, kas tika atvērts otrdien, kad vienīgajā tobrīd atvērtajā Kalvarijas robežpunktā kravas automašīnu rinda bija sasniegusi gandrīz 50 kilometru garumu.

Kā ziņu aģentūru BNS informējis Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta pārstāvis Roks Pukinsks, Polija Lietuvu informējusi, ka pusnaktī pēc Polijas laika (plkst.1.00 naktī pēc Lietuvas un arī Latvijas laika) caur Lazdiju robežpunktu vairs netiks laistas kravas automašīnas, kuru masa pārsniedz 7,5 tonnas.

Polijas amatpersonas nekādus skaidrojumus Lietuvai nav sniegušas, bet kopš ceturtdienas rīta rindu pie robežas vairs nav, pateicoties Polijas pusē mainītajai pārbaužu kārtībai.

Kalvarijas punktā nekādi ierobežojumi nav noteikti arī turpmāk.

Kā ziņots, Polija naktī uz svētdienu nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatīšanos slēdza savas robežas ārvalstu pilsoņiem, vienlaikus neierobežojot preču pārvadājumus, bet sākotnēji pārvietošanās starp Lietuvu un Poliju bija atļauta vienīgi caur Kalvarijas robežšķērsošanas punktu, katram autovadītājam veicot rūpīgu medicīnisko pārbaudi.

Kad situācija kļuva kritiska, Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis vērsās pie Polijas, lūdzot atvērt vēl vienu robežpunktu un norādot, ka vairāk nekā puse mašīnu rindā ir ar Polijas numuriem.

Svarīgākais