Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Vācija pārstājusi uzņemt bēgļus

© AFP/SCANPIX/LETA

Covid-19 ierobežošanai noteikto pasākumu dēļ Vācija pārstājusi uzņemt bēgļus, atsaucoties uz Iekšlietu ministrijas preses pārstāvi, vēsta Vācijas mediju grupa "Funke Media Group".

Iekšlietu ministrija otrdien deva norādījumus Federālajam migrācijas un bēgļu birojam (BAMF) līdz tālākiem paziņojumiem apturēt programmas bēgļu uzņemšanai no Turcijas un citurienes.

Ministrija savu lēmumu skaidro ar ierobežojumiem, kas noteikti Covid-19 pandēmijas dēļ, tostarp ceļošanas ierobežojumiem.

Viņš norādīja, ka arī Pasaules Migrācijas organizācija (IOM) un ANO Augstā komisāra bēgļu jautājumos birojs (UNHCR) ir otrdien oficiāli pārtraukuši savas bēgļu uzņemšanas programmas.

Vācija kopš 2012.gada ir uzņēmusi bēgļus tā dēvētās pārvietošanās programmas ietvaros, tostarp sīriešus no Turcijas un Libānas. Ik gadu Vācija šīs programmas ietvaros uzņēmusi aptuveni 5000 bēgļu.

Pagaidām patvēruma meklētāji uz Eiropas Savienības (ES) ārējām robežām netiek atraidīti.

Vācijas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis sacīja, ka patvēruma pieteikumi tiek izvērtēti. Taču Covid-19 pandēmijas dēļ BAMF darbība ir ievērojami traucēta.

Vācijas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis arī atklāja, ka pēdējo divu dienu laikā uz robežas iebraukšana Vācijā liegta aptuveni 21 000 ārvalstu pilsoņu.

Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers no pirmdienas ir atjaunojis kontroli uz Vācijas robežām ar Austriju, Dāniju, Franciju, Luksemburgu un Šveici.

Robežu ļauts šķērsot tikai Vācijas pilsoņiem, ārvalstu pilsoņiem, kuri dzīvo Vācijā, un cilvēkiem, kuri dodas uz darbu Vācijā.

Pirmdien uz robežas tika atraidīti 15 000 cilvēku, otrdien - 6000, atklāja Vācijas Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis.