Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušos skaits pieaudzis līdz 33

© AFP/SCANPIX/LETA

Lietuvā trešdien apstiprināti septiņi jauni inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, un līdz ar to kopējais inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis līdz 33, turklāt atklāts pirmais gadījums, kad inficēšanās notikusi valsts iekšienē, paziņojis veselības ministrs Aurēlijs Verīga.

"Tas ir pirmais gadījums, kad cilvēks Lietuvā inficējies no cita cilvēka, kurš iepriekš ieradies no citas valsts. Mēs šo gadījumu varam izsekot, ir inficējies pārbraucēja ģimenes loceklis," viņš norādījis, piebilstot, ka runa šai gadījumā ir par riska grupai piederīgu vecāka gadagājuma cilvēku.

Veselības ministrija norāda, ka savu tuvinieku inficējis cilvēks, kas 11.martā atgriezies no Lielbritānijas, nav ievērojis prasību uz 14 dienām pašizolēties un šai laikā apmeklējis zobārstu.

Līdz šim visos Lietuvā diagnosticētajos gadījumos pacienti bija inficējušies ārzemēs. Pirmā Covid-19 paciente - kāda Šauļu iedzīvotāja, kam slimība tika konstatēta februāra nogalē pēc atgriešanās no Itālijas, - jau izveseļojusies un no slimnīcas devusies mājās.

Jau ziņots, ka no pirmdienas, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, Lietuvā ieviesta karantīna. Lietuvas pilsoņiem aizliegts izbraukt no valsts, izņemot ārvalstīs strādājošajiem, aizliegts iebraukt lielākajai daļai ārzemnieku. Slēgta lielākā daļa veikalu, izņemot pārtikas veikalus un aptiekas. Aizliegti visi publiskie pasākumi. Tiek ierobežota cilvēku plūsma sabiedriskajā transportā, pārtraukta starptautisko pasažieru vilcienu kustība.

Svarīgākais