Obama nosoda sestdien plānoto Korāna dedzināšanu

ASV prezidents Baraks Obama kādas Floridas baznīcas plānu 11. septembra terora aktu gadadienā dedzināt Korāna sējumus ir nodēvējis par teroristu grupējuma Al Qaeda vervētāju veiksmi.

Ja dedzināšanas pasākums Geinsvilas baznīcā nodien notiks, tas var apdraudēt ASV karavīrus, kas karo Pakistānā un Afganistānā, sacīja prezidents. Viņš brīdina, ka šāda provokācija vairos to cilvēku skaitu, kas iestāsties Al Qaeda rindās.

Arī citu valstu un organizāciju līderi ir kritizējuši ieceri šādā veidā vērsties pret musulmaņiem. Starptautiskā policija Interpols prognozē, ka dedzināšanas sekas būs vardarbīgi uzbrukumi nevainīgiem cilvēkiem, un ir izsludinājusi globālu trauksmi.

Akcijas rīkotājs Terijs Džonss, kura draudzē ir 50 cilvēku, uzskata, ka šādā veidā viņš stājas pretim terorismam. Varasiestādes pasākumu novērst nevar, jo vārda brīvības principi ikvienam atļauj izteikt savus uzskatus.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais