Panākta vienošanās ar Poliju, kas nosaka, kā šķērsot tās teritoriju un nokļūt mājās

© AP/Scanpix/LETA

Ir panākta vienošanās ar Polijas varas iestādēm par īpašas Baltijas valstu transportlīdzekļu kolonnas izveidi, lai šķērsotu Polijas teritoriju un nokļūtu mājās, informēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Tie, kas iestrēguši uz Polijas un Vācijas robežas, līdz 16.marta plkst.12 lūgti uz e-pastu "consulate.poland@mfa.gov.lv" sūtīt sekojošu informāciju.

Tie, kas vēlas atgriezties ar sauszemes transporta līdzekli - pasažiera/pasažieru vārds, uzvārds, dzimšanas dati, kontakttālrunis, atrašanās vieta (valsts, pilsēta), transportlīdzekļa veids (personīgais auto, starptautiskais maršruta autobuss, mikroautobuss).

Tiem, kas vēlas atgriezties, bet kam nav sauszemes transportlīdzekļa - pasažiera/pasažieru vārds, uzvārds, dzimšanas dati, kontakttālrunis, atrašanās vieta (valsts, pilsēta)

Neskaidrību gadījumā ministrs lūdz sazināties ar ĀM Konsulāro departamentu pa tālruni +371 26337711.

Lai ierobežotu koronavīrusa izplatīšanos, Polija ir slēgusi savas robežas ārvalstu pilsoņiem, kā arī apturējusi aviosatiksmi un dzelzceļa satiksmi ar ārvalstīm.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais