12 000 poļu vēlas atgriezties mājās ar speciālām čārterreisu lidmašīnām

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA

Aptuveni 12 000 poļu izteikuši vēlmi atgriezties mājās ar speciālām čārterreisu lidmašīnām, valstī stājoties spēkā ierobežojumiem robežas šķērsošanai, svētdien paziņoja valdības amatpersona.

Polija no svētdienas slēgusi savas robežas ārvalstu pilsoņiem, kā arī apturējusi aviosatiksmi un dzelzceļa satiksmi ar ārvalstīm, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību.

Polijas pilsoņiem atļauts atgriezties mājās ar speciālām čārterreisu lidmašīnām, kuras nodrošina nacionālā aviokompānija LOT.

Ar pirmajām lidmašīnām tiks nogādāti mājās Polijas pilsoņi no ASV un Lielbritānijas, pavēstīja premjera kancelejas vadītājs Mihals Dvorčiks.

Polijā līdz šim reģistrēti 111 Covid-19 gadījumi.

Sagaidāms, ka karantīnā esošo cilvēku skaits ievērojami palielināsies, sacīja Dvorčiks.

"Vakar bija nedaudz vairāk par 2000 cilvēku. Šobrīd mēs lēšam, ka skaitlis var sasniegt desmitiem tūkstošus vai pat 100 000," viņš sacīja.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais