Igauņi satraukti: lielās svinībās piedalījies cilvēks, kurš, iespējams, inficēts ar koronavīrusu

© Postimees Grupp/Scanpix Baltics/SCANPIX/LETA

Igaunijas Veru apriņķī lielu satraukumu izraisījusi ziņa, ka jaunais koronavīruss nupat atklāts cilvēkam, kurš nesen pēc atgriešanās no Taizemes piedalījies pazīstama volejbola trenera 50.dzimšanas dienas svinībās, kur kontaktējies ar daudziem viesiem, kas lielākoties ir sabiedrībā aktīvi cilvēki, raksta avīze "Postimees".

"Pašlaik Veru valda liela panika, ikviens domā, ka viņam ir koronavīruss," laikrakstam stāstījusi viena no dzimšanas dienas svinību dalībniecēm, lūdzot neizpaust viņas vārdu. "Mans telefons zvana nepārtraukti, cilvēki apvaicājas, kā es jūtos un kas viņiem pašiem tagad būtu jādara."

Pēc viņas stāstītā, svinībās piedalījušies vairāk nekā simts viesi, daudzi no viņiem sabiedrībā pazīstami un aktīvi cilvēki, kuri kopš tā laika bieži uzturējušies vietās, kur pulcējas daudz ļaužu.

"Man ir lielas dusmas uz šo cilvēku - viņš neievēroja noteikumus un pēc ceļojuma nepalika mājās 14 dienas," atzinusi sieviete, kas uzskata, ka šim ciemiņam būtu bijis jābūt piesardzīgākam, neraugoties uz to, ka Taizeme tobrīd nebija atzīta par riska zonu.

"Vairāki cilvēki no Veru, kas nesen bija atgriezušies no slēpošanas Itālijā, neieradās paši, vienīgi atsūtīja apsveikumus, toties viņš šajās viesībās aktīvi kontaktējās ar pārējiem. Tur vispār visi daudz biedrojās, protams, kompānija sadalījās ap atsevišķiem galdiņiem, tomēr cilvēki pārvietojās un pļāpāja ar draugiem," viņa stāstījusi.

Sieviete atzinusi, ka viņa pati gan jūtas labi, bet līdz ceturtdienai par sliktu pašsajūtu žēlojušies jau aptuveni desmit svinību dalībnieki, ieskaitot pašu gaviļnieku, pazīstamo volejbola treneri Urmasu Tali. Vai viņu iesnas, klepus un sliktā pašsajūta ir jaunā koronavīrusa simptomi, būs jānoskaidro mediķiem.

Svinību vietā - kādā Veru apriņķa kultūras namā - tiks veikta rūpīga dezinfekcija.

Svarīgākais