Berlīnē un Hamburgā atcelti lielie pasākumi; Austrija slēdz muzejus

© Imago images/Scanpix/LETA

Vācijas divās lielākajās pilsētās Berlīnē un Hamburgā atcelti masu pasākumi, kuros paredzama vairāk nekā 1000 cilvēku piedalīšanās, trešdien pavēstīja vietējās veselības aizsardzības iestādes.

Galvaspilsētā pasākumi ar lielu dalībnieku skaitu aizliegti līdz Lieldienu brīvdienu beigām, lai mazinātu koronavīrusa izplatīšanās riskus, pavēstīja Berlīnes veselības aizsardzības ministre Dileka Kalaiči.

Pagaidām nav zināms, cik ilgi aizliegums būs spēkā Hamburgā.

Vācijas kanclere Angela Merkele, atsaucoties uz ekspertiem, trešdien brīdināja, ka ar jauno koronavīrusu inficēsies 60 līdz 70% vāciešu, atzīstot, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešama solidaritāte un veselais saprāts.

Viņa pateicās veselības aprūpes sistēmas darbiniekiem un vietējām varasiestādēm par to pieliktajām pūlēm ierobežot epidēmijas izplatību, kā arī pauda līdzjūtību Itālijai, kas šobrīd ir epidēmijas vissmagāk skartā Eiropas valsts.

Šobrīd Vācija inficēto skaits jau pārsniedzis 1200 cilvēku, bet trīs no saslimušajiem ir miruši.

Lai mazinātu koronavīrusa izplatības riskus, Austrijā tiks slēgtas visas skolas, nacionālie muzeji, kā arī atcelti visi vēl atlikušie vilcienu reisi uz Itāliju, pavēstīja amatpersonas.

Pamatskolu un vidusskolu audzēkņiem likts palikt mājās no nākamās nedēļas līdz Lieldienu brīvdienu sākumam 4.aprīlī, paziņoja valdība.

Tomēr skolas paliks atvērtas, lai parūpētos par ierobežotu skaitu bērnu, kuru vecāki nevar ar viņiem palikt mājās, un skolotāji plāno turpināt mācības tiešsaistē.

Valdības lēmums arī skar dzelzceļa satiksmes savienojumus Austrijas rietumu un dienvidu reģionos, kas robežojas ar Itāliju.

Visi tālsatiksmes vilcieni, arī reisi uz Venēciju, Milānu un Romu, atcelti jau iepriekš.

Austrija jau otrdien paziņoja, ka teju pilnībā tiek slēgta robeža ar Itāliju. Cilvēkiem, kas ieceļo no Itālijas, tiek pieprasīti medicīniskie sertifikāti.

Ierobežojumi uz kravas transportu neattiecas.

Vīnes lidosta trešdien pavēstīja, ka, salīdzinot ar situāciju pirms gada, pasažieru skaits martā sarucis par 30%.

Nacionālo muzeju direktori pavēstīja, ka muzeju durvis būs slēgtas līdz 31.martam.

Valsts opera un Vīnes filharmoniskā orķestra mājvieta - koncertzāle "Musikverein" - otrdien pavēstīja, ka atceļ koncertus līdz marta beigām, šādi ievērojot valdības aizliegumu pasākumiem, kuros paredzēta vairāk nekā 100 cilvēku ierašanās.

Arī Austrijas nacionālā bibliotēka ir slēgta.

Valstī ar vairāk nekā astoņiem miljoniem iedzīvotāju līdz šim konstatēti 206 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu. Nāves gadījumu vīrusa uzliesmojumā līdz šim nav bijis.