Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Pāvests interneta tiešraidē apliecina atbalstu jaunā koronavīrusa skartajiem

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA

Pāvests Francisks savā tradicionālajā svētdienas uzrunā un lūgšanā, kas pēc Itālijas varas iestāžu lūguma pirmo reizi pārraidīta interneta tiešraidē, apliecinājis atbalstu cilvēkiem, ko skāris jaunais koronavīruss.

"Savā lūgšanā esmu kopā ar cilvēkiem, kas cieš koronavīrusa epidēmijā," viņš sacījis uzrunā, kas šoreiz tika ierakstīta Vatikāna bibliotēkā un pārraidīta uz lielā ekrāna Sv.Pētera laukumā relatīvi nelielam klausītāju pulciņam - tikai dažiem tūkstošiem cilvēku, lai gan parasti tik labā laikā laukumā pulcējas līdz pat 40 000 cilvēku.

"Pievienojos saviem brāļiem bīskapiem, iedrošinot ticīgos izdzīvot šo grūto brīdi ar ticības spēku, cerības noteiktību un līdzcietības dedzību," uzsvēris Francisks.

Vatikāns jau sestdien paziņoja, ka pāvests šoreiz atkāpsies no gadsimtiem senajām tradīcijām un izmantos tehnoloģiju sniegtās iespējas, lai atturētu cilvēkus lielā skaitā pulcēties Sv.Pētera laukumā. Tomēr pēc lūgšanas Francisks un dažām sekundēm parādījās savas rezidences logā un pamāja cilvēkiem.

Viņš atzinis, ka, ierakstot savu vēstījumu bibliotēkā, juties "nedabiski iesprostots".

Pāvests iepriekš saaukstēšanās dēļ tika atcēlis dalību vairākos gavēņa laika pasākumos, bet, kā nesen vēstīja Itālijas mediji, medicīniskajās pārbaudēs viņam koronavīruss nav konstatēts.