Netiesās aktiera Džona Travoltas šantažētājus

Bahamu salu tiesa atsaukusi diviem cilvēkiem izvirzītās apsūdzības par 25 miljonu dolāru izspiešanas mēģinājumu no slavenā aktiera Džona Travoltas.

Lūgumu izbeigt lietu tiesai iesniedzis pats aktieris, kurš paziņojis, ka tiesāšanās, kas saistīta ar viņa dēla nāves apstākļiem, rada "neiedomājamas sāpes un stresu".

Reuters atgādina, ka šajā lietā bija apsūdzēti kāda bijusī Bahamu salu parlamentāriete un ātrās palīdzības šoferis. Viņi bija pieprasījuši no Dž. Travoltas 25 miljonus dolāru, pretējā gadījumā draudot publiskot dokumentus, kas faktiski liecina, ka aktieris pats vainojams sava 16 gadus vecā dēla Džefa nāvē. Kad 2009. gada janvārī Travoltu ģimene atpūtās Bahamu salās, Džefam pēkšņi kļuva ļoti slikti, taču Dž. Travolta nevēlējās, lai viņu vestu uz vietējo Frīportas slimnīcu, un gribēja dēlu ar savu privāto lidmašīnu transportēt uz Floridu. Medicīnas speciālisti uzskata, ka tā bijusi liktenīga kļūda, jo zaudēts laiks un Dž. Travoltas dēlu vairs glābt neizdevās.

Tiesā iesniegtie dokumenti liecina, ka pagājušā gada pavasarī pie aktiera vērsušies cilvēki, kuri atgādinājuši, ka viņš parakstījis kādu dokumentu, uzņemoties visu atbildību par pieņemto lēmumu, – viņi draudēja šo dokumentu nodot mediju liecībā, ja aktieris nesamaksās ievērojamu naudas summu. Dž. Travolta vērsies pēc palīdzības pie Bahamu salu tiesībsargājošajām iestādēm, un jau drīzumā izspiedēji aizturēti. Pagājušā gada oktobrī notika pirmā tiesas prāva, kuras laikā viņi tika attaisnoti, taču prokuratūra spriedumu pārsūdzējusi un oktobrī lietu bija plānots izskatīt no jauna.

Dž. Travolta savā paziņojumā, kas nosūtīts ziņu aģentūrai AP, norādījis, ka lietas izskatīšana ir pārlieku ievilkusies un viņam ir "nepanesami" atkal un atkal runāt par sava dēla nāves apstākļiem. "Pēc ilgām pārdomām es nospriedu, ka gan man, gan manai ģimenei būs labāk, ja mums nenāksies vēlreiz doties uz Bahamu salām, lai liecinātu otrajā tiesas prāvā," norādījis Dž. Travolta, atzīstot, ka nosūtījis tiesnesim lūgumu lietu par izspiešanu izbeigt.

Pasaulē

Libānā uzsprāgst tūkstoši peidžeru un arī citas jauno tehnoloģiju ierīces – tās sākumā vibrē, tad dūmo, pēc tam aizdegas un uzsprāgst. Pasaule ir dziļā neizpratnē, kas īsti notiek, cilvēki ar aizdomām skatās uz saviem mobilajiem tālruņiem, datoriem, planšetēm.

Svarīgākais