Jaunā koronavīrusa tālāka izplatīšanās Igaunijā nav konstatēta

© Postimees Grupp/Scanpix Baltics/SCANPIX/LETA

Jaunā koronavīrusa tālāka izplatīšanās Igaunijā nav konstatēta, un, pēc šīs valsts Veselības departamenta vērtējuma, tā tālākas izplatīšanās risks Igaunijā nav liels.

To trešdien preses konferencē Tallinā paziņoja Veselības departamenta ārkārtas medicīnas palīdzības departamenta nodaļas vadītājs Martins Kadajs, pēc kura teiktā, ar jauno vīrusu inficēto cilvēku skaits Igaunijā nav mainījies - tas ir divi.

"Turklāt runa ir par Igaunijā ievestiem saslimšanas gadījumiem, tas ir, abi pacienti bija inficēti ārpus Igaunijas. Pašā Igaunijā vīruss tālāk nav izplatījies," teica Kadajs,

Viņš piebilda, ka risks, ka "Covid-19" vīruss varētu tikt ievests Igaunijā, saglabājas augsts, taču jaunā koronavīrusa izplatīšanās risku Igaunijā Veselības departaments vērtē ka zemu.

Kadajs ari sacīja, ka Veselības departaments neuzskata par nepieciešamu saistībā ar jaunā koronavīrusa izplatību izsludināt Igaunijā ārkārtējo situāciju, noteikt ierobežojumus ceļošanai, tirdzniecībai vai masu pasākumu rīkošanai.

"Veselības departaments neuzskata, ka jāatturas no pasākumu ar daudzu cilvēku piedalīšanos organizēšanas, bet mēs šādu pasākumu organizētājiem nosūtām rekomendācijas, kā tajos nodrošināt cilvēku drošību," teica amatpersona.

Kā ziņots, Igaunijā otrdien apstiprināts otrs saslimšanas gadījums ar "Covid-19", saslimušais cilvēks 29.februārī ar lidmašīnu ielidojis Rīgā no Itālijas pilsētas Bergamo un tad ar savu automašīnu devies uz Igauniju. Saslimušajam ir viegli simptomi, viņš ārstējas mājās.

Pirmais saslimšanas gadījums Igaunijā tika apstiprināts 27.februārī. Ar "Covid-19" saslimušais Irānas pilsonis bija ieradies Rīgā ar lidmašīnu caur Stambulu un ar autobusu devies uz Tallinu.

Svarīgākais