Mūsu volejbolistam Ozoliņam beigt čempionātu Itālijā traucē koronavīruss

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas izlases volejbolists Atvars Ozoliņš Itālijas trešās līgas čempionātā jau izlaidis vienu spēli koronavīrusa dēļ izsludinātās pauzes dēļ, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Ozoliņš, kurš pirmoreiz ar Itālijas volejbolu iepazinās 2017.gada decembrī, kad kopā ar Kristapu Plataču bija stažēties šā brīža pasaules spēcīgākā kluba Trejas "Cucine Lube Civitanova" sistēmā, šosezon maizi pelna Itālijas pēc spēka 3.līgā Fano "Gibam" rindās.

Četras kārtas līdz pamatturnīra beigām A3 sērijas Ziemeļu grupā "Gibam" ar 25 punktiem 18 spēlēs ieņem septīto vietu 12 komandu konkurencē.

No Pērnavas komandas pagājušajā sezonā Itālijā šajā sezonā volejbolists nokļuva ar aģenta slovāka Juraja Tomašika palīdzību un atrada darbu Itālijas trešajā līgā.

"Pirmkārt, spēlēšanas laiks bija solīts pamatsastāvā," izvēli vairāku piedāvājumu vidū pamato Ozoliņš. "Otrkārt, tā ir Itālija. Sākt sevi pierādīt tādā volejbola lielvalstī man liekas ideāli. Tikko runājām ar aģentu. Viņš teica, ka ir dzirdētas labas atsauksmes un ka ir iespējams nākamajā sezonā tikt uz A2 līgu."

Sezonu volejbolists uzsāka labi, bet pēc jaunā gada rezultativitāte samazinājās. Parasti arī pretinieki servēja pa latviešu spēlētāju, izvēloties viņu par savu servju "upuri".

"Pēc jaunā gada ir bišķi tā kā pa viļņiem," atzīst Latvijas izlases pamatsastāva spēlētājs. "Vajag lielāku noturību un stabilitāti. Pieļauju, ka gan jau pretinieki mani ir vairāk atšifrējuši. Nevaru noliegt arī, ka droši vien sākotnējais entuziasms ir gājis mazumā. Turklāt liekas, ka pēdējās spēlēs pieklibo arī sadarbība ar cēlāju. Ar pēdējo spēli gan esmu apmierināts, taču pašam likās, ka man uzbrukumā varēja vairāk uzticēties."

Sezonas beigas Itālijā ir atkarīgas gan no pašu snieguma, gan koronavīrusa iedarbības. Pēdējā pamatturnīra spēle bija paredzēta 22.martā. Ja Fano volejbolisti ieņem piekto vai sesto vietu, sezona ir cauri. Vēl gan jāņem vērā, ka 1.martā paredzētā kārta vīrusa dēļ nenotika un spēles būs jāaizvada vēlāk. Ja komanda ierindojas zemāk par sesto vietu, gaidāmas spēles par palikšanu līgā un sezonas ievilkšanās.

Pirms sezonas uzdevums bija saglabāt vietu A3 līgā. Tikko divas svarīgas spēles tika zaudētas turnīra kaimiņiem, tāpēc izslēgšanas spēlēs iekļūt klubam ir mazas iespējas. Arī šonedēļ paredzēta cīņa ar turnīra tabulas kaimiņu Brugērjo "Gamma Chimica".

"Spēle notiks. Vēl ir jautājums, vai ar skatītājiem, vai slēgtā zālē," pēdējās vēstis no Itālijas ziņo volejbolists.

Ozoliņš stāsta, ka itāļiem ir nopietna pieeja gan A1, gan A3 līgai. "Ļoti tiek domāts gan par spēlētājiem, gan skatītājiem. Viņi tiešām grib uzburt volejbola svētkus katrā mačā. Savukārt spēles ziņā acīs krīt aizsardzība. Bumba krietni ilgāk turas spēlē nekā, piemēram, Baltijas līgā, par atšķirībām vēsta tikai 21 gadu vecais volejbolists.

Ozoliņš jau trešo gadu ir Latvijas izlases volejbolists un vasarā gatavojas startēt gan Eiropas Sudraba līgā, gan Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kurā jātiekas ar Spāniju, Kipru un Moldovu.

"Uz katru spēli Eiropas čempionāta atlases turnīrā jāgatavojas kā uz pēdējo. Un nevar pieļaut tādu kļūdu kā pirms diviem gadiem, kad koncentrējāmies tikai uz leģendāro "gadsimta cīņu" ar Igauniju," uz izšķirošo zaudējumu Izraēlai 2018.gada vasarā norāda volejbolists. "Katram droši vien tas bija savādāk, bet man tas bija pirmais gads izlasē, kurā uzreiz tiku pamatsastāvā. Tāpēc man tā bija vienkārši spēle, jauns piedzīvojums. Varbūt pieredzējušākiem volejbolistiem bija savādāk. Iespējams, ka spēle ar Izraēlu tika dalīta no mača ar Igauniju, taču esam profesionāļi, kuriem ar to bija jātiek galā."

Atvars Ozoliņš ir izgājis trenera Laura Iecelnieka skolu Murjāņu Sporta ģimnāzijā. Latvijas izlases pamatsastāvā 2018.gada vasarā viņš iekļuva 19 gadu vecumā kā Iecelnieka trenētās OC "Limbaži"/MSĢ vienības pārstāvis. 2018./2019.gada sezonu viņš slīpēja meistarību Latvijas volejbola izlases galvenā trenera Avo Kēla trenētajā Igaunijas komandā "Parnu", bet šo sezonu aizvada Itālijas A3 līgā.

Svarīgākais