Francijā koronavīrusa uzliesmojuma vietās slēgtas skolas

© ZUMAPRESS.com/SCANPIX/LETA

Francijā apgabalos, kuros konstatēts vislielākais skaits "Covid-19" gadījumu, slēgtas aptuveni 120 skolas, otrdien paziņojis Francijas izglītības ministrs Žans Mišels Blankērs.

Pamatskolas un vidusskolas slēgtas Uāzas departamentā, kur konstatēts lielākais ar koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19" inficēto cilvēku skaits un kur no šīs slimības divi cilvēki ir miruši.

Amatpersonu sniegtā informācija liecina, ka visā Francijā līdz šim konstatēts 191 inficēšanās gadījums un trīs nāves gadījumi.

Mācību iestāžu slēgšana Uāzas departamentā ietekmēs aptuveni 35 000 skolnieku, telekanālam LCI sacīja Blankērs. Vēl 9000 skolēnu ieteikts palikt mājās Morbiānas departamentā.

Viena klase slēgta arī kādā skolā vienā no Parīzes austrumu piepilsētām, jo vienam no bērniem šajā klasē konstatēta inficēšanās ar "Covid-19", atklāja Blankērs.

Skolas Uāzā paliks slēgtas uz nenoteiktu laiku, bet Morbiānas departamentā mācību iestādes slēgtas līdz 14.martam.

Blankērs norādīja, ka situācija mainās strauji un tuvākajās dienās var tikt īstenoti citi līdzīgi pasākumi.

Varasiestādes jau ir apturējušas visas skolēnu ekskursijas uz ārvalstīm un aizliegušas slēgtās telpās vienuviet pulcēties vairāk par 5000 cilvēku.

Blankērs sacīja, ka visā Francijā skolas nav nepieciešams slēgt, jo tas nebūtu produktīvi.

Bailēs no inficēšanās ar "Covid-19", cilvēki Francijā steidzas iegādāties roku dezinfekcijas līdzekļus un sejas maskas, kuru krājumi veikalos sāk izbeigties. Pieaudzis pieprasījums arī pēc termometriem. Liela daļa šo preču tiek ražota Ķīnā, kur "Covid-19" dēļ slēgtas tūkstošiem rūpnīcu.

Francijas termometru ražotājs STIL 15 gadus pēc ražošanas pārcelšanas uz Ķīnu atsācis ražošanu savā rūpnīcā uz dienvidiem no Parīzes.

Kompānijas prezidents ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka bez Ķīnas pilnībā nav iespējams iztikt, taču "Covid-19" uzliesmojums var pamudināt Francijas ražotājus drusku mazāk paļauties uz Ķīnas rūpnīcām.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais