Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Dienvidkorejā sestdien apstiprināti 594 jauni koronavīrusa infekcijas gadījumi

© AFP/SCANPIX/LETA

Dienvidkorejā sestdien tika apstiprināti 594 jauni "Covid-19" koronavīrusa infekcijas gadījumi, palielinot kopējo infekcijas gadījumu skaitu šajā valstī līdz 2931, paziņoja Korejas Slimību kontroles un novēršanas centrs.

476 no jaunajiem infekcijas gadījumiem ir apstiprināti Degu pilsētā valsts dienvidaustrumos, un vēl 60 - citur Gjonsanpukto provincē, kuras administratīvais centrs ir Degu pilsēta. Degu ar 2,5 miljoniem iedzīvotāju ir ceturtā lielākā pilsēta valstī.

Dienvidkorejā ir reģistrēti arī 16 ar "Covid-19" saistīti nāves gadījumi, piebilda Korejas Slimību kontroles un novēršanas centrs. Pēdējās diennakts laikā ar šo slimību mirušas trīs sievietes Degu rajonā, no kurām viena bija vecumā virs 90 gadiem.

Jaunā koronavīrusa uzliesmojums Dienvidkorejā, galvenokārt Gjonsanpukto provinces Degu un Čondo pilsētās, ir lielākais ārpus Ķīnas, kur šīs vīruss sāka izplatīties pērnā gada decembrī.

Ir gaidāms, ka kopējais koronavīrusa gadījumu skaits Dienvidkorejā vēl vairāk pieaugs, mediķiem pārbaudot vairāk nekā 210 000 Šinčondži Jēzus baznīcas locekļus.

61 gadu vecai šīs sektas loceklei 10.februārī sākās drudzis, bet viņa apmeklēja vismaz četrus dievkalpojumus Degu pilsētā, pirms viņai tika diagnosticēts šis vīruss.

Degu mērs Kvons Jondžins ir paziņojis, ka inficēto skaits šajā pilsētā varētu pieaugt līdz 3000 tuvākajās dienās, kad kļūs zināmi sektas locekļu koronavīrusa testu rezultāti.