Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Koronavīrusa dēļ Lietuvā veic kontroli lidostās; uz robežām izvieto karavīrus

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Nolūkā novērst jaunā koronavīrusa izplatīšanos Lietuvā tās valdība piektdien nolēmusi piesaistīt karavīrus cilvēku kontrolē lidostās un uz robežām, kā arī ieteikusi atcelt masu pasākumus Šauļos un Šauļu rajonā, paziņojis veselības ministrs Aurēlijs Verīga.

Pēc valdības Ārkārtējo situāciju komisijas sēdes ministrs žurnālistiem teica, ka militārpersonas lidostās vāks to cilvēku kontaktinformāciju, kuri ierodas no reģioniem, kuros konstatēts jaunais koronavīruss.

"Tiks piesaistītas militārpersonas, lai nebūtu problēmu vai aizķeršanos lidostās. Ja būs nepieciešams, [karavīri tiks piesaistīti] arī robežkontroles punktos. (..) No cilvēkiem, kuri ierodas no [jaunā koronavīrusa] uzliesmojuma zonām, tiks paņemta konttaktinformācija," sacīja Verīga.

Valdības Ārkārtējo situāciju komisija ieteikusi Šauļos un Šauļu rajonā atcelt masu pasākumus, jo piektdien kādai Šauļu rajona iedzīvotājai, kas bija atgriezusies no Itālijas, konstatēts koronavīruss.

Savukārt citās Lietuvas pašvaldībās ieteikts neplānot jaunus masu pasākumus, tomēr netiek aicināts atcelt jau ieplānotos masu pasākumus.

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficētos pacientus plānots ārstēt piecās slimnīcās, piektdien paziņojis veselības ministra vietnieks Aļģirds Šešeļģis.

Seima Veselības komisija sēdē viņš sacīja, ka šie pacienti tiks ārstēti slimnīcās Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Šauļos un Panevēžā.

"Mums ir 782 gultasvietas, tajās varam hospitalizēt jau tagad," sacīja Šešeļģis.

Jau ziņots, ka Lietuvā piektdien konstatēts pirmais koronavīrusa gadījums, pavēstīja Lietuvas Veselības ministrija.

Ar "Covid-19" vīrusu ir inficējusies 39 gadus veca sieviete, kas 24.februārī ielidoja Kauņā, atgriežoties Lietuvā pēc Itālijas ziemeļu pilsētas Veronas apmeklējuma.

Inficētā sieviete ir ievietota izolatorā Šauļu slimnīcā, bet trīs viņas ģimenes locekļi tiek novēroti.

"Tiek ziņots, ka šai pacientei ir viegli simptomi, šobrīd viņai nav temperatūras, tiek veikta nepieciešamā ārstēšanās. Šīs sievietes, kā arī kā citu ceļotāju, kas atgriežas no vīrusa skartajām zonām, monitorings tiek veikts kopš atgriešanās brīža Lietuvā," paziņojumā norādīja ministrija.

Trim pacientes ģimenes locekļiem, kas arī tiek novēroti slimnīcā, šobrīd nav koronavīrusa simptomu.

Sieviete kopā ar kolēģiem apmeklējusi Itāliju, kur piedalījusies konferencē.

Tiek veikta to cilvēku novērošana, kuriem bijuši tuvi kontakti ar sievieti. Tiesa gan, nevienam no viņiem simptomi nav parādījušies.