Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Dienvidkorejā koronavīrusa gadījumu skaits jau pārsniedz 2000

© EPA/SCANPIX/LETA

Dienvidkorejā piektdien tika apstiprināti 256 jauni "Covid-19" koronavīrusa infekcijas gadījumi, palielinot kopējo infekcijas gadījumu skaitu šajā valstī līdz 2022, paziņoja Korejas Slimību kontroles un novēršanas centrs.

231 no jaunajiem infekcijas gadījumiem ir apstiprināts Gjonsanpukto provincē un tās administratīvajā centrā Degu valsts dienvidaustrumos. Degu ar 2,5 miljoniem iedzīvotāju ir ceturtā lielākā pilsēta valstī.'

Dienvidkorejā ir reģistrēti arī 13 ar "Covid-19" saistīti nāves gadījumi, piebilda Korejas Slimību kontroles un novēršanas centrs.

Jaunā koronavīrusa uzliesmojums Dienvidkorejā, galvenokārt Gjonsanpukto provinces Degu un Čondo pilsētās, ir lielākais ārpus Ķīnas, kur šīs vīruss sāka izplatīties pērnā gada decembrī.

Ir gaidāms, ka kopējais koronavīrusa gadījumu skaits Dienvidkorejā pieaugs, kad mediķi sāks pārbaudīt vairāk nekā 210 000 Šinčondži Jēzus baznīcas locekļus.

61 gadu vecai šīs sektas loceklei 10.februārī sākās drudzis, bet viņa apmeklēja vismaz četrus dievkalpojumus Degu pilsētā, pirms viņai tika diagnosticēts šis vīruss.

Degu mērs Kvons Jondžins ir paziņojis, ka inficēto skaits šajā pilsētā varētu pieaugt līdz 3000 tuvākajās dienās, kad kļūs zināmi šīs sektas locekļu koronavīrusa testu rezultāti.

Jaunā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 2788, pēdējo 24 stundu laikā ar šo vīrusu nomirstot 44 cilvēkiem, piektdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Gandrīz visi jaunie nāves gadījumi ir reģistrēti uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē, izņemot divus nāves gadījumus Pekinā.

Infekcijas gadījumu skaits pēdējo 24 stundu laikā ir pieaudzis par 327 un sasniedzis 78 824. Tas ir mazākais jaunu infekcijas gadījumu skaits kopš 24.janvāra, kad bija reģistrēti 259 jauni infekcijas gadījumi.

Kamēr Hubei province ir nošķirta no ārpasaules, pārējās Ķīnas lielpilsētās lēni atsākas darbs, lai gan skolas vēl arvien ir slēgtas un Pekina pieprasa cilvēkiem, kas atgriežas galvaspilsētā, ievērot personīgu karantīnu uz 14 dienām.