Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Arī Latvijas valstspiederīgais atrodas karantīnā esošajā viesnīcā Tenerifē

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Tenerifes viesnīcā "H10 Costa Adeje Palace Hotel", kurā atrodas viens Latvijas valstspiederīgais, jaunā koronavīrusa "Covid-19" dēļ ir noteikta karantīna, apliecināja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

Iespējama jaunā vīrusa gadījuma dēļ Tenerifē savās viesnīcas istabās izolēti simtiem tūristu. Šāds solis sperts pēc tam, kad aizdomās par inficēšanos ar to hospitalizēts kāds itāļu tūrists.

Kā ziņots, Kanāriju salu veselības dienests vēlu pirmdienas vakarā paziņoja, ka itālim pārbaudē konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu un viņš ievietots izolācijā, kamēr viņa rezultāti tiek atkārtoti pārbaudīti Madridē, kā to prasa Spānijas protokols attiecībā uz iespējamajiem inficēšanās gadījumiem ar jauno koronavīrusu "Covid-19".

Kā liecina "TV3 Ziņas", viesnīcā atrodas tūriste no Daugavpils. Viņa pastāstīja, ka viesnīcā mītošajiem izdalīti termometri, lai ik pēc stundas mērītu temperatūru.

Sieviete, kura ir gaidībās, akcentēja, ka viesnīcas dotais ēdiens, ko pasniedz pa istabas durvju šķirbu, neesot pilnvērtīgs. "Sēžam istabās. Viesnīca ir pilnībā ielenkta. Ārā visur ārsti. Saceltas medicīnas teltis. Mūs ieslēdza. Esam izolēti. Visas izejas aiztaisītas ar ķēdēm un slēdzenēm, lai cilvēki nemūk projām. Man nepatīk, ka esam ieslodzīti," par situāciju, kurā nonākusi, sieviete pastāstīja "TV3 Ziņām".

Spānijā līdz otrdienai bija apstiprināti divi inficēšanās gadījumi ar "Covid-19". Abi saslimušie cilvēki ir tūristi no ārvalstīm.