Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Ķīnā koronavīrusa upuru skaits sasniedz 2744; Dienvidkorejā - 334

© ZUMAPRESS.com/SCANPIX/LETA

Jaunā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 2744, pēdējo 24 stundu laikā ar šo vīrusu nomirstot 29 cilvēkiem, kas ir lēnākais upuru skaita pieaugums vienā diennaktī gandrīz mēneša laikā, ceturtdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Nāves gadījumu skaita pieaugums ir krities trešo dienu pēc kārtas, sasniedzot zemāko līmeni kopš 29.janvāra, kad bija ziņots par 26 jauniem nāves gadījumiem.

Infekcijas gadījumu skaits pēdējo 24 stundu laikā ir pieaudzis par 433, no kuriem 409 konstatēti uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē, un sasniedzis apmēram 78 500.

Kamēr Hubei province ir nošķirta no ārpasaules, pārējās Ķīnas lielpilsētās lēni atsākas darbs, lai gan skolas vēl arvien ir slēgtas un Pekina pieprasa cilvēkiem, kas atgriežas galvaspilsētā, ievērot personīgu karantīnu uz 14 dienām.

Dienvidkorejā ceturtdien tika apstiprināti 334 jauni "Covid-19" koronavīrusa infekcijas gadījumi, kas ir lielākais to skaita pieaugums vienā diennaktī, palielinot kopējo infekcijas gadījumu skaitu šajā valstī līdz 1595.

Lielākā daļa no visiem infekcijas gadījumiem, tai skaitā 307 no jaunajiem gadījumiem, ir koncentrēti valsts dienvidaustrumu pilsētā Degu un tās apkārtnē. Degu ar 2,5 miljoniem iedzīvotāju ir ceturtā lielākā pilsēta valstī.

Dienvidkorejā līdz šim ir reģistrēti arī 12 ar "Covid-19" saistīti nāves gadījumi, piebilda Korejas Slimību kontroles un novēršanas centrs.

Jaunā koronavīrusa uzliesmojums Dienvidkorejā, galvenokārt Gjonsanpukto provinces Degu un Čondo pilsētās, ir lielākais ārpus Ķīnas, kur šīs vīruss sāka izplatīties pērnā gada decembrī.

ASV un Dienvidkoreja ceturtdien paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojuma dēļ ir atlikušas ikgadējās kopīgās militārās mācības.

Manevri atlikti pēc tam, kad Dienvidkoreja paziņoja par 21 jaunu inficēšanās gadījumu savā armijā un ASV armija informēja, ka ar koronavīrusu inficējies viens no 28 500 amerikāņu karavīriem Dienvidkorejā.