Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Austrija atļauj cilvēkiem atstāt viesnīcu, kurā strādāja ar "Covid-19" inficējusies sieviete

© Imago images/Scanpix/LETA

Austrijas varasiestādes ļāvušas desmitiem cilvēku atstāt viesnīcu, kurā strādāja sieviete, kurai konstatēta inficēšanās ar jauno koronavīrusu "Covid-19".

Austrija otrdien paziņoja par pirmajiem diviem jaunā koronavīrusa "Covid-19" inficēšanās gadījumiem un norobežoja piekļuvi viesnīcai "Grand Hotel Europa" un vēl vienai ēkai Insbrukā, kurā bija uzturējušies inficētie cilvēki.

Viesnīcas uzņemšanā strādāja 24 gadus veca itāliete, kurai tika konstatēta inficēšanās ar "Covid-19". Ar vīrusu saslimis arī viņas draugs, kurš arī ir no Itālijas.

Tiroles federālās zemes valdība ziņoja, ka pēc medicīniskām pārbaudēm deviņiem cilvēkiem no viesnīcas noteikta karantīna.

Viesnīcā tika pārbaudīti 62 cilvēki, kas bija kontaktējušies ar itālieti. Visu šo cilvēku veselības stāvoklis raksturots kā labs, taču piesardzības nolūkos deviņi cilvēki ielikti karantīnā uz divām nedēļām, paziņoja Tiroles federālās zemes valdība.

Karantīna uz divām nedēļām piemērota vēl trim citiem cilvēkiem, kuri bija nonākuši ciešā kontaktā ar itālieti.

Itāliete un viņas draugs, kas tagad abi atrodas karantīnā Insbrukā, ieradās Austrijā pagājušajā nedēļā ar automašīnu no Itālijas Lombardijas reģiona.

Itālijā ir apstiprināti vairāk nekā 300 inficēšanās gadījumi ar "Covid-19" un 11 nāves gadījumi.

Ar jauno koronavīrusu "Covid-19", kas pirmo reizi tika konstatēts pagājušā gada decembrī Ķīnā, visā pasaulē ir inficējušies jau vairāk nekā 80 000 cilvēku.

Vairāk nekā 2700 inficēšanās gadījumi beigušies letāli.