Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Kuģa "Diamond Princess" pasažieriem parādījušies koronavīrusam raksturīgie simptomi

© EPA/Scanpix/LETA

Vairākiem desmitiem pasažieru pēc nokāpšanas no kruīza kuģa "Diamond Princess", kam koronavīrusa dēļ bija tika noteikta karantīna, parādījušies vīrusam raksturīgie simptomi un viņi lūgti doties pie ārsta un pārbaudīties, trešdien paziņojis Japānas veselības ministrs.

Valdība ir sazinājusies ar 813 bijušajiem "Diamond Princess" pasažieriem.

Uz kuģa atradās vairāk nekā 3700 pasažieru un apkalpes locekļu. 5.februārī Japāna noteica "Diamond Princess" karantīnu pēc tam, kad kādam no bijušajiem pasažieriem bija diagnosticēts "Covid-19". 24.februārī 691 pasažierim bija konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu, un 25.februārī Japānas Veselības ministrija apstiprināja, ka četri pasažieri ir miruši pēc inficēšanās ar vīrusu.

Aptuveni 970 cilvēkiem, kuriem pēc 14 dienu karantīnas koronavīrusa "Covid-19" tests bija negatīvs, pagājušajā nedēļā tika atļauts nokāpt no kuģa. Taču vēlāk tika konstatēts, ka vairāki no viņiem tomēr ir inficējušies.

Japānas Veselības ministrija atklājusi, ka 45 cilvēkiem parādījušies simptomi, un lūgusi viņus doties pie ārsta un pārbaudīties.

Japāna ir izpelnījusies kritiku par savu rīcību situācijā ar "Diamond Princess", sevišķi pēc tam, kad atklājās, ka dažiem pasažieriem, kas tika izlaisti no kuģa, pēc tam tika konstatēta inficēšanās ar "Covid-19".

Pasažieriem, kuriem tika atļauts nokāpt no kuģa, tika lūgts palikt iekštelpās un nekontaktēties ar citiem cilvēkiem, bet nekādi oficiāli ierobežojumi viņiem netikta noteikti.

Arī vairākiem ārvalstu pilsoņiem, kas tika repatriēti uz Austrāliju un Honkongu, apstiprināta inficēšanās ar koronavīrusu, lai gan iepriekš tests bijis negatīvs.

Japānas opozīcija ir pārmetusi valdībai, ka tā nav noteikusi jaunu 14 dienu karantīnu visiem cilvēkiem, kas tika izlaisti no kuģa.

Valstis, kas repatriēja savus pilsoņus, kas atradās uz "Diamond Princess", ir piemērojušas viņiem vēl vienu izolācijas periodu, pieļaujot, ka karantīna uz kuģa netika īstenota gana efektīvi.