Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ķīnā koronavīrusa upuru skaits pārsniedz 2700; Dienvidkorejā - 1000

© CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX/LETA

Jaunā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 2715, pēdējo 24 stundu laikā ar šo vīrusu nomirstot 52 cilvēkiem, kas ir lēnākais upuru skaita pieaugums vienā diennaktī vairāk nekā triju nedēļu laikā, trešdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Visi jaunie nāves gadījumi bijuši uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē.

Infekcijas gadījumu skaits pēdējo 24 stundu laikā ir pieaudzis par 406, no kuriem 401 bijuši Hubei provincē, un sasniedzis 78 064.

Savukārt Dienvidkorejā ar jauno koronavīrusu "Covid-19" inficēto cilvēku skaits ir pārsniedzis tūkstoti, bet ar to mirušo skaits pieaudzis līdz 11, trešdien paziņoja Korejas Slimību kontroles un novēršanas centrs.

Pēdējo 24 stundu laikā ir reģistrēti 169 jauni inficēšanās gadījumi, palielinot kopējo inficēšanās gadījumu skaitu līdz 1146. Vīrusa izraisīto nāves gadījumu skaits ir pieaudzis no 10 līdz 11.

Jaunā koronavīrusa uzliesmojums Dienvidkorejā, galvenokārt Gjonsanpukto provinces Degu un Čondo pilsētās, ir lielākais ārpus Ķīnas, kur šīs vīruss sāka izplatīties pērnā gada decembrī.

No jaunajiem inficēšanās gadījumiem 153 reģistrēti Gjonsanpukto provincē, tai skaitā 134 Degu pilsētā.

Lielākā daļa no inficēšanās gadījumiem Dienvidkorejā ir saistīti ar vienu baznīcu pie Degu pilsētas un ar slimnīcu Čondo pilsētā.

Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins otrdien raksturoja situāciju valstī kā "ļoti nopietnu" un piebilda, ka ir ļoti svarīgi nākamās nedēļas laikā apkarot vīrusa izplatīšanos.

ASV armija paziņoja, ka ir ievietots karantīnā 23 gadus vecs amerikāņu karavīrs Dienvidkorejā, kuram "Covid-19" tests ir pozitīvs. Viņš bija bāzēts ASV armijas bāzē "Camp Caroll" kādā pilsētā pie Degu un šonedēļ bija apmeklējis ASV armijas bāzi "Camp Walker" Degu pilsētā.

Koronavīruss ir izplatījies uz vairākiem desmitiem citu valstu un rada pieaugošas bažas sakarā ar jaunām uzliesmojuma vietām Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āzijā.

Ķīnā pieaug bažas, ka ārvalstīs, sevišķi Dienvidkorejā, konstatētie koronavīrusa gadījumi var novest pie jauniem uzliesmojumiem Ķīnā.