"Turkish Airlines" brīdina resnus stjuartus

Aviokompānija "Turkish Airlines" uz pusgadu atstādinājusi no darba 28 stjuartus – gan vīriešus, gan sievietes, kuriem ieteikts atbrīvoties no liekā svara. Turcijas mediji prognozē, ka lidsabiedrību var iesūdzēt tiesā par diskrimināciju.

Laikraksts "Haber Turk" ziņo, ka 13 stjuartes un 15 stjuarti nosūtīti pusgada bezalgas atvaļinājumos un darbā varēs atgriezties tikai tad, ja ievērojami notievēs. Starp atvaļinātajiem ir arī apkalpes locekļu asociācijas prezidents Izets Levi – viņam ieteikts atbrīvoties no 10 kilogramiem liekā svara un apsolīts, ka viņu atjaunos darbā, ja vīrieša svars nepārsniegs 96 kilogramus.

"Visas lidsabiedrības pievērš uzmanību apkalpes locekļu augumam un svaram. Šiem parametriem ir būtiska nozīme – tie ietekmē ne tikai apkalpes locekļu izskatu, bet arī spēju pārvietoties," norādīts "Turkish Airlines" izplatītajā paziņojumā, kurā atgādināts, ka cilvēki, jau stājoties darbā, brīdināti par to, ka viņiem jāievēro noteikti kritēriji. Aviokompānija uzsver, ka ne par kādu diskrimināciju nevar būt ne runas – aptaukojušies cilvēki ir pārāk neveikli, lai pildītu stjuartu pienākumus, tāpēc runa ir vienīgi par viņu profesionālo atbilstību ieņemamajam amatam.