Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Itālijas dienvidos apstiprināts pirmais koronavīrusa gadījums

© EP/SCANPIX/LETA

Pirmais jaunā koronavīrusa gadījums apstiprināts Sicīlijas pilsētā Palermo, liecinot par vīrusa izplatīšanos uz Itālijas dienvidiem.

Pozitīvas analīzes uzrādījusi sieviete no Bergamo pilsētas koronavīrusa uzliesmojuma skartajā Lombardijas reģionā, kura tūristu grupas ietvaros apceļoja Palermo, paziņoja Sicīlijas prezidents Nello Musumeči.

Sieviete, kura nav īpaši slima, izolēta kopā ar savu vīru un citiem cilvēkiem, kuriem varētu būt bijis ciešs kontakts ar viņu, paziņoja Musumeči.

Itālijas mediji arī vēsta, ka inficēšanās gadījums apstiprināts Florences pilsētā Toskānas reģionā.

Itālijā kopš vīrusa uzliesmojuma Lombardijas un Veneto reģionos pagājušajā nedēļā no tā miruši septiņi cilvēki un vairāk nekā 220 inficējušies.

Situācija izraisījusi bažas pārējā Eiropā un izraisījusi runas par iespējamu robežkontroli ar Itāliju, lai ierobežotu vīrusa izplatību.

Itālijā ir lielākais "Covid-19" gadījumu skaits Eiropā un trešais lielākais pasaulē aiz Ķīnas un Dienvidkorejas.

Cenšoties ierobežot vīrusa izplatību, Itālijā 11 pilsētām noteikta karantīna. Šis lēmums, kas tika pieņemts sestdien un stājās spēkā svētdien, skar vairāk nekā 50 000 cilvēku desmit pašvaldībās Lombardijā un vienā pašvaldībā Veneto reģionā.

Vīrusa dēļ lielā daļā Itālijas ziemeļu slēgtas arī skolas, muzeji un universitātes. Svētdien tika pārtraukts arī slavenais Venēcijas karnevāls.

Internetā publiskoti video un fotogrāfijas, kuros redzami tukši plaukti veikalos un garas rindas pie lielveikaliem Milānā, lai gan Lombardijas reģiona prezidents Atilio Fontana aicināja cilvēkus nepakļauties panikai. Viņš apgalvoja, ka pārtikas piegādes ir nodrošinātas.

Bažas par jaunā koronavīrusa izplatību pārņēmušas arī Itālijas kaimiņvalstis.

Austrija svētdienas vakarā īslaicīgi nobloķēja vilciena satiksmi no Itālijas, jo bija radušās aizdomas, ka divi cilvēki vilcienā no Venēcijas uz Minheni varētu būt inficējušies ar "Covid-19". Pārbaudē tika noskaidrots, ka viņi nav saslimuši ar jauno vīrusu.