Putins dod mājienu, ka varētu atgriezties prezidenta krēslā

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins pirmdien atzina, ka vēl nav izlēmis, vai kandidēt uz valsts prezidenta amatu, vienlaikus norādot, ka Frenklins Rūzvelts savulaik likumīgi ieņēma ASV prezidenta amatu četrus termiņus.

Putins sacīja, ka ne viņš, nedz pašreizējais valsts galva Dmitrijs Medvedevs nedarīs nekā tāda, kas būtu pretrunā Krievijas konstitūcijai.

"Bija tāds amerikāņu prezidents Rūzvelts, kurš tika ievēlēts četras reizes pēc kārtas, jo likums to atļāva," pasaules Krievijas jautājumu ekspertu forumā "Valdaja klubs" sacīja Putins, atbildot uz jautājumu, vai viņa atgriešanās Kremlī Krievijas demokrātijai nāktu par labu.

"Ne es, nedz prezidents Medvedevs nedarīsim nekā tāda, kas ir pretrunā pamatlikumam, Krievijas Federācijas konstitūcijai," solīja Putins. "Par to, ko mēs darīsim 2011. gadā un 2012.gada sākumā, mēs esam runājuši vairākkārt. Mēs rīkosimies, balstoties reālajā situācijā valstī, tajā, ko mēs būsim padarījuši, kāds būs sabiedrības noskaņojums."

Tomēr 57 gadus vecais bijušais čekists atzina: "Par to vēl ir pāragri runāt."

Daudzi eksperti uzskata, ka reālās varas groži Krievijā joprojām atrodas Putina rokās un ka viņš plāno 2012.gadā atgriezties prezidenta amatā.

Svarīgākais