Kolumbieti atzīst par pasaulē īsāko cilvēku

© Scanpix

24 gadus vecais Kolumbijas pilsonis Edvards Nīnjo Ernandess, kura augums ir 70 centimetru, oficiāli atzīts par pasaulē īsāko cilvēku. Viņa vārds tiks ierakstīts Ginesa rekordu grāmatas 2011. gada izdevumā.

"Viņš nav stiepies garumā kopš divu gadu vecuma," sarunā ar AP sacījusi jaunā rekordista māte Noemi Ernandesa. Dēls piedzimstot bijis 1,5 kilogramus smags un 38 centimetrus garš. "Nacionālās universitātes ārsti viņam sekoja, līdz viņš sasniedza trīs gadu vecumu, taču pēc tam zaudēja interesi. Viņi tā arī nav noteikuši nekādu diagnozi, kas izskaidrotu, kāpēc Edvards ir tik mazs," sacījusi māte. Viņa piebildusi, ka jaunākais dēls, 11 gadus vecais Migels Angels esot tikai 93 centimetrus garš un viņam ir līdzīgi sejas vaibsti kā vecākajam brālim. Arī viņas meitiņa, kas 1992. gadā mirusi, nesasniedzot gada vecumu, bijusi ļoti maziņa, taču pārējo trīs dēlu augums uzskatāms par normālu.

Ģimene dzīvo vienā no Kolumbijas galvaspilsētas Bogotas nabadzīgākajām priekšpilsētām, un pēc informācijas vietējos medijos par neparasto zēnu padzirdējuši Ginesa rekordu grāmatas izdevēji. Jāatgādina, ka iepriekšējais rekordists – 74 centimetrus garais He Piņpiņs mira šā gada martā.

"Es jūtos laimīgs, jo izrādījies, ka esmu unikāls," sarunā ar AP sacījis pasaules mazākais cilvēks, kura svars nepārsniedz 20 kilogramus. Viņš stāstījis, ka viņam ļoti patīkot dejot un viņš sapņojot par automašīnas, vēlams, Mercedes, iegādi. Nīnjo arī atzinis, ka viņam ir pastāvīga draudzene – kāda 18 gadus veca tautiete, kura ir gandrīz pusotru metru gara. AP vēsta, ka jaunā rekordista veselības stāvoklis ir apmierinošs, ja neņem vērā problēmas ar redzi, – ārsti apgalvo, ka nepieciešama operācija, lai ārstētu kataraktu.

Svarīgākais