Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Koronavīruss Ķīnā: pacientiem Uhaņā palīdz medmāsa 9.grūtniecības mēnesī

© CHINE NOUVELLE/SIPA/SCANPIX/LETA

Sabiedrības sašutumu izraisījis koronavīrusa epicentrā Uhaņā uzņemts video, kurā redzams, ka par pacientiem slimnīcā rūpējas sieviete 9.grūtniecības mēnesī.

Britu raidsabiedrība BB vēsta, ka video publicējis valsts medijis CCTV. Tā galvenā doma bijusi uzslavēt drosmīgo darbinieci, bet tā vietā tas izraisījis sabiedrības sašutumu un nopēlumu.

Tiesa, arī pati video redzamā medmāsa norāda, ka viņas ģimene lūgusi izbeigt darbu slimnīcā, tomēr viņa ir pārliecināta, ka dos savu artavu cīņā ar koronavīrusu "Covid-19".

Jau vēstīts, ka jaunā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 2236 pēc tam, kad pēdējo 24 stundu laikā ar šo vīrusu nomira 118 cilvēki, piektdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Infekcijas gadījumu skaits pēdējo 24 stundu laikā ir pieaudzis par 889, sasniedzot 75 465.

Infekcijas gadījumu skaita pieaugums pēdējās dienās ir palēninājies, tomēr izmaiņas šo gadījumu skaitīšanas metodikā ir radījušas šaubas par epidēmijas patieso apmēru.

"Lejupejošā tendence nemainīsies uz pretējo," ceturtdien uzstāja Valsts padomes galvenā sekretāra vietnieks Dins Sjanjans.

Pasaulē ārpus kontinentālās Ķīnas līdz šim ir apstiprināti vairāk nekā 1000 infekcijas gadījumi un 11 nāves gadījumi.

Irāna ceturtdien paziņoja par vēl trim infekcijas gadījumiem dienu pēc tam, kad bija ziņots par pirmajiem diviem nāves gadījumiem šajā valstī, savukārt Dienvidkoreja paziņoja par savu pirmo nāves gadījumu.

Japāna paziņoja, ka divi bijušie kruīza kuģa "Diamond Princess" pasažieri ir miruši no vīrusa izraisītās slimības.