Lielākā daļa kanādiešu nevēlas maksāt par Harija un Meganas apsardzi

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Vairums kanādiešu uzskata, ka Kanādai nav jāmaksā par Lielbritānijas prinča Harija un viņa dzīvesbiedres Meganas Mārklas apsardzi pēc pārcelšanās uz dzīvi Britu Kolumbijā.

Saskaņā ar aptauju, ko pēc televīzijas kanāla CTV pasūtījuma veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "Nanos Research", 77% kanādiešu uzskata, ka Kanādas nodokļu maksātājiem nav jāmaksā par Saseksas hercoga un hercogienes apsardzi, jo viņi Kanādā neuzturas kā karalienes pārstāvji.

Kanāda ir parlamentārā monarhija, un Lielbritānijas karaliene Elizabete II formāli ieņem valsts galvas amatu.

Tikai 19% kanādiešu neiebilstu, ja viņu valsts daļēji uzņemtos izdevumus par Harija un Mārklas drošību.

Pēc Harija un Mārklas atteikšanās no karaliskajiem tituliem līdz šim nekādu oficiālu paziņojumu par viņu apsardzi nav bijis, lai gan Kanādas varasiestādes ļāvušas noprast, ka par to tiek diskutēts.

Aptaujā arī noskaidrots, ka tikai 32% kanādiešu pauž pārliecinošu atbalstu konstitucionālajai monarhijai un saišu saglabāšanai ar britu karaļnamu.

Daļēju atbalstu tam pauduši vēl 28% aptaujāto, kamēr 35% izteikušies ka tie lielākā vai mazākā mērā atbalsta saišu saraušanu ar britu monarhiju.

Aptauja veikta telefoniski un tiešsaistē, intervējot 1003 kanādiešus, un tās pieļaujamā kļūdas robeža ir 3,1 procentpunkts.

Svarīgākais