Tallinā pārbaudīti divi tūristi no Ķīnas; saslimšana ar koronavīrusu nav konstatēta

© EP/SCANPIX/LETA

Tallinā divi tūristi no Ķīnas izraisījuši aizdomas, ka inficējušies ar jauno koronavīrusu, jo reti atstājuši savu viesnīcas numuru, tādēļ piektdien ar ātro palīdzību nogādāti slimnīcā veselības pārbaudei.

Tomēr pārbaudē konstatēts, ka abi Ķīnas pilsoņi ir veseli, paziņoja Igaunijas Veselības departaments.

Pēc Veselības departamenta neatliekamās palīdzības nodaļas vadītāja Martina Kadaja teiktā, ātro palīdzību izsaucis viesnīcas darbinieks, kuram šķitis aizdomīgi, kas abi Ķīnas pilsoņi reti iziet no sava numura.

"Kā mēs sapratām, ķīnieši uzskatīja, ka ātrās palīdzības ierašanās ir valsts formalitāte. Viņi pilnībā sadarbojās ar mediķiem," sacīja Kadajs.

Pēc veselības pārbaudes abiem tūristiem ļauts slimnīcu atstāt.

Viņš mudināja cilvēkus saglabāt mieru un nešķērdēt ātrās medicīniskās palīdzības resursus.

"Ātrā palīdzība jāizsauc tikai, ja tam ir reāli iemesli," norādīja Veselības departamenta neatliekamās palīdzības nodaļas vadītājs.

Viņš arī uzsvēra, ka tūristi no Ķīnas nav bīstami.

"Iespēja, ka tūrists no Ķīnas Igaunijā ir vīrusa nēsātājs, īstenībā ir ļoti maza," sacīja Kadajs.

Portāls "Delfi.ee" ziņo, ka incidents noticis Tallinas vecpilsētas viesnīcā "Schlössle".

Jau ziņots, ka ANO Pasaules Veselības organizācija ceturtdien izsludināja starptautisko ārkārtas situāciju saistībā ar jaunā koronavīrusa infekcijas uzliesmojumu Ķīnā.

Mirušo skaits jaunā koronavīrusa uzliesmojumā Ķīnā ir pieaudzis līdz 213 cilvēkiem, savukārt apstiprināto infekcijas gadījumu skaits ir palielinājies līdz 9692, piektdien paziņoja šīs valsts valdība.

Svarīgākais