Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

72 gadus veca seriālu zvaigzne kļuvusi par Brazīlijas kultūras sekretāri

© AFP/SCANPIX/LETA

Brazīlijas aktrise Režīna Duarti, kas kļuvusi slavena ar lomām televīzijas seriālos, trešdien apstiprināja, ka piekritusi valdībā kļūt par kultūras sekretāri.

72 gadus vecā aktrise par to žurnālistiem paziņoja galvaspilsētā Braziljā pie prezidenta pils.

Pieņemot prezidenta Žaira Bolsonaru piedāvājumu, Duarti stāsies Robērtu Alvīna vietā, kas amatu zaudēja pēc plašu rezonansi izraisījušās uzrunas, kurā, kā to uzreiz norādīja kritiķi, ticis citēts Ādolfa Hitlera propagandas ministrs Jozefs Gebelss.

"Jā, es to pieņēmu," izsakoties par amata piedāvājumu, sacīja Duarti.

Līdz Bolsonaru nākšanai pie varas Brazīlijas valdībā bija Kultūras ministrija, tomēr jaunas prezidents tās statusu pazemināja līdz sekretariāta līmenim.

Duarti televīzijas karjeras gaitā, kas ilgusi piecas desmitgades, bijusi zvaigzne daudzos Brazīlijas televīzijas seriālos. Kopš Bolsonaru stāšanās amatā viņa būs jau ceturtā kultūras sekretāre.

Duarti piedalījās Bolsonaru 2018.gada vēlēšanu kampaņā un reiz kādā runā pat teica, ka ar līderi ir kopā "ar miesu un dvēseli".

Tiesa gan, mākslas pasaulē daudzi tagad sagaida, ka, ņemot vērā 50 gadus ilgušo aktrises karjeru, viņa kultūrpolitikas jautājumos būs iecietīgāka par savu priekšgājēju.

"Es uzskatu, ka pašreizējā kultūras demontāžā Režīna Duarti var palīdzēt. Viņa ir labējā, bet ne naciste," nedēļas nogalē sacīja filmu producente Paula Paula Lavīņi.

Alvīns amatu zaudēja pagājušajā mēnesī pēc plašu rezonansi izsaukušās runas, kurā viņš pauda, ka māksla Brazīlijā nākamajā desmitgadē būs "heroiska un nacionāla", kas daudziem atgādināja pazīstamo Gebelsa izteikumu.

Izskanot pārmetumiem, Alvīns taisnojās, ka nevienu neesot citējis un ka tā bijusi vien "retoriska sagadīšanās".