Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Baltkrievijā pēkšņi pazuduši visu cukurfabriku vadītāji

© AP/SCANPIX/LETA

Baltkrievijā tiek izmeklēta korupcija cukura rūpniecības nozarē, un pēdējo dienu laikā pazuduši visu četru valsts cukurfabriku vadītāji.

Pēc Baltkrievijas mediju ziņotā, piektdien, 24.janvārī, Haradzjejas cukura kombināta direktors Mihails Krištapovičs lidojis atpūsties, taču Baltkrievijas nacionālās aviokompānijas "Belavia" lidmašīnai, kas biusi ceļā no Minskas uz Minheni, atrodoties virs Polijas, likts doties atpakaļ uz Baltkrieviju un nolaisties Grodņā, kur Krištapovičs aizturēts. Dienu vēlāk kombinātā notikusi kratīšana, direktora kabinets aizzīmogots.

Pirmdien, 27.janvārī, noskaidrojies, ka "devies atvaļinājumā" arī Sluckas rafinētā cukura kombināta direktors Nikolajs Prudņiks. Vairāki Baltkrievijas mediji vēsta, ka Prudņiks lidojis ar to pašu lidmašīnu, ar kuru Krištapovičs, un ka arī viņš aizturēts pēc nolaišanās Grodņā.

No savas darba vietas pazudis arī Žabinkas cukurfabrikas direktors Viktors Mironovs. Otrdien, 28.janvārī, darbā nav ieradies Skidaļas cukurfabrikas vadītājs Dmitrijs Jegorovs. Portāls "Tut.by" ziņo, ka aizturēti vairāki Skidaļas cukurfabrikas darbinieki, kas tiek turēti aizdomās par kukuļa saņemšanu. Tomēr Skidaļas cukurfabrikas pārstāvji informāciju darbinieku aizturēšanu neapstiprina.

Pazudis arī uzņēmuma "Belorussskaja saharnaja kompaņija" vadītājs Dmitirjs Kirillovs, vēsta "Tut.by". Šo uzņēmumu visas četras Baltkrievijas cukurfabrikas izveidojušas savas produkcijas realizācijai Krievijā.

Portāls "Tut.by", atsaucoties uz informētiem avotiem, raksta, ka lietu par korupciju cukura rūpniecības nozarē izmeklē Baltkrievijas Valsts drošības komiteja. Tiesībsargājošās iestādes nekādus komentārus par tā dēvēto cukura lietu nesniedz.