Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ķīnā ar vīrusu mirušo skaits pieaudzis līdz 41 cilvēkam

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Ķīnā ar jauno koronavīrusu mirušo cilvēku skaits ir pieaudzis līdz 41, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits ir sasniedzis 1287, sestdien ziņoja Ķīnas valsts mediji.

No visiem nāves gadījumiem 39 ir reģistrēti Hubei provinces administratīvajā centrā Uhaņas pilsētā, no kuras sāka izplatīties šis vīruss, paziņoja Hubei provinces Veselības komisija. Vēl pa vienam nāves gadījumam ir Hebei un Heilundzjanas provincēs.

Uhaņa un vēl 13 pilsētas Hubei provincē ir noslēgtas no ārpasaules bezprecedenta karantīnā, lai ierobežotu šīs nāvējošās respiratorās slimības izplatīšanos, tomēr tā jau ir izplatījusies gan Ķīnā, gan uz vairākām citām valstīm.

29 Ķīnas provincēs ir apstiprināti 1287 infekcijas gadījumi, no tiem vairāk nekā 500 - Uhaņas pilsētā. 237 no inficētajiem ir nopietnā stāvoklī.

Jaunā vīrusa infekcijas gadījumi ārpus Ķīnas ir konstatēti Japānā, Filipīnās, Dienvidkorejā, Taivānā, Taizemē, Vjetnamā, Saūda Arābijā, Singapūrā, ASV, Austrālijā. Francija piektdien apstiprināja trīs saslimšanas gadījumus ar jauno koronavīrusu, kas ir pirmie gadījumi Eiropā.