Obama slavē pabeigto kaujas misiju Irākā

ASV prezidents Baraks Obama ir atzinīgi novērtējis Irākas kaujas operāciju noslēgumu. Viņš sacīja, ka ASV ir maksājušas augstu cenu, lai Irākas nākotni nodotu Irākas tautas rokās.

B. Obama Ovālā kabineta uzrunā sacīja, ka izjūt bijību pret upuriem, kas bijuši jāmaksā amerikāņu karavīriem. Tomēr pašlaik galvenais ASV uzdevums esot pašu ekonomikas atjaunošana.

Kārtības uzturēšanas pienākumu nodošanas ceremonijā Irākā šodien piedalījās ASV viceprezidents Džo Baidens, kā arī aizsardzības ministrs Roberts Geitss. „Problēma ar šo karu ir tāda, ka daudzu amerikāņu acīs kara iegansts izrādījās nepatiess,” sacīja R. Geitss. „Pat ja iznākums no ASV skatu punkta ir labs, to allaž aizēnos tas, kā karš sākās.”

Irākas teritorijā paliks vēl 50 tūkstoši ASV karavīru, bet viņu uzdevums būs nevis piedalīties kaujas operācijās, bet gan sniegt padomus Irākas karavīriem un tos atbalstīt.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais