Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Ķīnā izlaiž unikālas alkoholiskā dzēriena pudeles ar latviešu bārmeņa Reizenberga parakstu

© Dmitrijs Suļžics/F64

Ķīnas alkohola ražotājs "Jiangxiaobai" izlaidis limitētu Baidžu (Baiju) pudeļu sēriju, kas veltīta Pasaules kokteiļu čempionāta uzvarētājam, latviešu bārmenim Andrim Reizenbergam.

Kopumā izlaistas 3000 pudeles ar Reizenberga parakstu, un tās ir pieejamas tikai Āzijas tirgū, aģentūrai LETA atklāja Reizenbergs.

Bārmenis arī plāno Latvijā prezentēt kokteili, ar kuru uzvarēja Pasaules kokteiļu čempionātā pagājušā gada nogalē, kā arī divas jaunas kokteiļu receptes, kurās viena no sastāvdaļām būs Baidžu, kas ir Ķīnas tradicionālais graudu liķieris. Baidžu galvenā sastāvdaļa ir sorgo graudzāle.

Reizenbergs skaidroja, ka sadarbība ar Ķīnas ražotāju īstenota, pateicoties viņa uzvarai Pasaules kokteiļu čempionātā, kurā kokteiļa pagatavošanā izmantoja Baidžu.

"Ķīna ātri noreaģēja - nedēļu pēc Pasaules kokteiļu čempionāta ražotājs man piedāvāja sākt sadarbību," viņš sacīja.

Vienlaikus Reizenbergs atzīmēja, ka viņš ir ļoti pagodināts par šādu lēmumu.

"Tas ir prestižs, ka tāda kompānija no Ķīnas uzaicina latviešu puisi uzlikt autogrāfu savam produktam," teica bārmenis, piebilstot, ka vienošanās ar alkohola ražotāju paredz simbolisku honorāru, kā arī dažādas mārketinga aktivitātes Ķīnā.

LETA jau ziņoja, ka Reizenbergs ieguva zelta medaļu Pasaules kokteiļu čempionātā, kas 2019.gadā norisinājās Ķīnā, Čangdu.

Pasaules kokteiļu čempionātu ik gadu rīko Starptautiskā bārmeņu asociācija, kas dibināta 1951.gadā. Pirmās asociācijas rīkotās starptautiskās kokteiļu sacensības norisinājās 1955.gadā.

Savukārt 2018.gadā laurus čempionātā plūca igauniete Karīna Tamma.