Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Kanādas valdība vēl lems, vai maksāt par Harija un Meganas apsardzi

© AFP/SCANPIX/LETA

Kanādas valdībai vēl stāv priekšā izlemt, vai tā uzņemsies drošības pasākumu izmaksas, kas ir saistītas ar Lielbritānijas prinča Harija un viņa sievas Meganas lēmumu turpmāk dzīvot Lielbritānijā un Kanādā, pirmdien sacīja Kanādas premjerministrs Džastins Trudo.

"Es uzskatu, ka tā ir daļa no jautājuma iztirzāšanas, kas ir jāveic, un par to notiek diskusijas," intervijā Kanādas telekanālam "Global" sacīja premjers.

"Mēs neesam pilnībā pārliecināti par to, kāds būs galīgais lēmums, kāds ir noskaņojums, un tie ir lēmumi, kas ir jāpieņem viņiem," piebilda premjers.

Kanādieši ir "ļoti atsaucīgi" attiecībā uz perspektīvu, ka prinča ģimene varētu dzīvot Kanādā, tomēr "joprojām ir daudz diskusiju, kas ir jāveic", viņš piebilda.

"Mēs šī jautājuma izskatīšanai vēl neesam atvēlējuši nemaz laika," atzina Kanādas finanšu ministrs Bils Morno.

Atbilstoši britu preses liecībām Trudo esot sniedzis garantijas Lielbritānijas karalienei Elizabetei II, ka Kanāda segs Harija un Meganas drošības pasākumu izmaksas.

"Mēs pavisam noteikti centīsimies nodrošināt, ka mēs kā Sadraudzības dalībvalsts uzņemamies zināmu lomu," sacīja ministrs.

Britu prese ziņoja, ka Kanāda varētu segt 650 000 dolāru gadā.

Atbilstoši Kanādas mediju aplēsēm prinča ģimenes drošības pasākumu izmaksas gadā varētu sasniegt 1,3 miljonus dolāru.

Harijs un Megana pagājušajā nedēļā paziņoja, ka viņi nolēmuši samazināt savu lomu karaļnama pārstāvēšanā, pavadīs kādu laiku Ziemeļamerikā un pārtrauks ilgi uzturētās attiecības ar presi.