Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Viljams un Harijs nāk klajā ar kopīgu paziņojumu

© AFP/SCANPIX/LETA

Lielbritānijas prinči Viljams un Harijs pirmdien nākuši klajā ar kopīgu paziņojumu, noraidot presē parādījušos "melīgu publikāciju" par viņu attiecībām.

Harijs un viņa dzīvesbiedre Megana pagājušajā nedēļā paziņoja par lēmumu distancēties no karaļnama nozīmīgāko pienākumu pildīšanas.

35 gadus vecais bijušais armijas virsnieks iepriekš nav bijis tālu no tā, lai atzītu domstarpības ar vecāko brāli, raisot minējumus par to, kas licis pieņemt lēmumu mazināt lomu karaļnama pārstāvēšanā.

Viljams un Harijs, kas ir pazīstami arī ar saviem oficiālajiem tituliem kā Kembridžas un Saseksas hercogi, nākuši klajā ar kopīgu paziņojumu, kas līdz šim gadījies ļoti reti, nosodot publikāciju, izdevumu tieši vārdā neminot.

"Neraugoties uz skaidriem noliegumiem, Apvienotās Karalistes laikrakstā šodien parādījusies melīga publikācija par attiecībām starp Saseksas hercogu un Kembridžas hercogu," teikts paziņojumā.

"Brāļi, kuriem tik ļoti rūp ar garīgo veselību saistītie jautājumi, uzskata, ka musinošas valodas izmantošana šādā veidā ir ļoti aizvainojoša un potenciāli kaitīga."

Laikraksts "The Times" citēja kādu "iekšējās situācijas pazinēju", kurš teicis, ka Harijs un Megana jutuši - "viņi tiek atstumti Kembridžas hercoga, kā viņiem tas licies, huligāniskās uzvedības rezultātā".

"Šos apgalvojumus avoti, kas ir tuvi Kembridžas pārim, kā arī daži no tiem, kas ir tuvi princim Harijam, kategoriski apstrīd," norādīja laikraksts.

Lielbritānijas karaliene Elizabete II un vairāki citi augstākie karaļnama pārstāvji pirmdien tiekas ar princi Hariju, lai atrisinātu krīzi, ko izraisījis prinča negaidītais paziņojums, ka viņš un viņa dzīvesbiedre Megana nolēmuši samazināt savu lomu karaļnama pārstāvniecībā.