Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

F1 zvaigzne Hamiltons ziedo pusmiljonu ASV dolāru Austrālijas ugunsgrēkos cietušajiem

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Pirmās formulas (F-1) seškārtējais čempions Lūiss Hamiltons ziedojis pusmiljonu ASV dolāru (aptuveni 450 000 eiro), lai palīdzētu Austrālijā krūmu ugunsgrēkos cietušajiem dzīvniekiem, brīvprātīgā darba veicējiem un ugunsdzēsējiem.

Hamiltons par savu ziedojumu paziņoja ar sociālās vietnes "Twitter" palīdzību.

"Man sāp sirds redzot, kādus postījumus atstāj Austrālijā esošie krūmu ugunsgrēki," ierakstu publicēja F-1 pilots. "Šī iemesla dēļ esmu nolēmis ziedot pusmiljonu ASV dolāru, lai palīdzētu nelaimē cietušajiem dzīvniekiem, cilvēkiem, kā arī glābējiem, kuri neatlaidīgi veic savu darbu."

"Ja tu vēl neesi noziedojis, tev ir iespēja to izdarīt."

Hamiltons savam ierakstam pievienoja arī video, kurā redzams izglābts koalas lācis.

Sidnejas universitātes zinātnieki lēš, ka ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši aptuveni miljards dažādu sugu dzīvnieki. Starp tiem ir zīdītāji, putni, un reptīļi, bet ne vardes, insekti un bezmugurkaulnieki.

Pēc ieraksta par ziedojuma veikšanu Hamiltons arī nekautrējās dalīties ar savām sajūtām par to, cik satriekts viņš jūtas.

"Mani sāpina fakts, ka dzīvību šajā nelaimē ir zaudējuši vismaz miljards dzīvnieki, kuriem nebija iespēja paglābties. Ikvienam ir zināms, ka es mīlu dzīvniekus, tāpēc nespēju vārdiem izteikt, cik ļoti es sēroju par šiem dzīvniekiem, kuri miruši lielās sāpēs. Šādas nelaimes aizvien vairāk sugas padara par apdraudētām," uzsvēra Hamiltons.

Sportists arī spēja saglabāt optimismu, aicinot Austrāliju nepadoties. "Man par laimi, Austrāliju esmu apmeklējis ļoti bieži, tāpēc zinu, cik skaists valsts tā ir. Esmu runājis ar cilvēkiem, kuri atdod visu savu sirdi glābšanas darbos. Patiesi apbrīnoju šos cilvēkus," norādīja F-1 pilots.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka iepriekš atbalstu nelaimē nonākušajai Austrālijai sniedza arī tenisa sliktais puisis Niks Kiris, Ešlija Bārtija un visa Austrālijas Tenisa federācija. Tāpat vēl vairāki citi vadošie pasaules sportisti veikuši ziedojumus un uzsākuši labdarības kampaņas, kurās iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Austrālijas ugunsgrēkos cietušajiem.

Kopumā šajā katastrofā dzīvību līdz šim ir zaudējuši 26 cilvēki, bet vēl 2000 ģimenes palikušas bez mājām. Uguns nopostījusi aptuveni 80 000 kvadrātkilometru lielu platību.