Kadafi mudina itālietes pieņemt islāmu

Ekstravagantais Lībijas līderis Muammars Kadāfi izmantojis valsts vizīti Itālijā, lai vairāk nekā 500 vietējām daiļavām nolasītu lekciju par islāmu un mudinātu gan viņas, gan citus eiropiešus pieņemt šo ticību. Viena no sievietēm, kura aicināta uz lekciju, atzinusi, ka trīs viņas biedrenes izteikušas gatavību pāriet islāma ticībā.

Laikraksts La Stampa vēsta, ka M. Kadāfi, kurš gada laikā jau ceturto reizi viesojas Itālijā, atkal izvirzījis prasību, lai vizītes rīkotāji noorganizētu viņa vadītu lekciju, kuras apmeklētājas būtu jaunas un skaistas sievietes. Vizītes organizētājiem nācies kontaktēties ar modeļu un darbā iekārtošanas aģentūrām, kas nolīgušas jaunās sievietes un samaksājušas viņām 70 līdz 80 eiro, raksta La Stampa. Lībijas līderis visām viešņām uzdāvinājis pa Korāna eksemplāram un stāstījis, ka "islāmam jākļūst par Eiropas reliģiju" un ka "Muhameds ir pēdējais pravietis".

"Tā bija ļoti jauka tikšanās, viss bija lieliski. Viņš izrādījās ļoti labs sarunu biedrs, uzdāvināja mums Korānu, un trīs meitenes nekavējoties pārgāja islāmā," Euronews sajūsmināti stāstījusi kāda daiļava, kas sevi dēvējusi par Mišelu. Viņa gan nav precizējusi, vai meitenes nodeklamējušas šādos gadījumos nepieciešamo formulu par Allāhu kā vienīgo dievu un Muhamedu kā viņa pravieti.

Citas lekcijas apmeklētājas, kuras sevi uzskata par pārliecinātām katolietēm, gan bijušas neapmierinātas, ka Lībijas līderis aicinājis mainīt ticību un noniecinājis kristietību kā nenozīmīgu. "Patiesību sakot, viss bija diezgan garlaicīgi. Kadāfi pat nezināja, ka mums samaksāts par lekcijas apmeklēšanu, pretējā gadījumā viņš noteikti būtu atteicies no šādas lekcijas," laikrakstam La Repubblica stāstījusi kāda apmeklētāja. Viņa piebildusi, ka aģentūra, kas nolīga sievietes, galvenokārt studentes, aizliegusi viņām izpaust savus vārdus, pretējā gadījumā piedraudot nemaksāt solīto honorāru. Viņa arī atklājusi, ka pirms pasākuma saņēmusi instrukcijas par vēlamo – konservatīvo – ģērbšanās stilu un uz Lībijas vēstnieka rezidenci, kur notika lekcija, skaistules organizēti nogādātas autobusos.

AP atgādina, ka M. Kadāfi, kurš sevi reiz raksturojis kā feministu un kuru apsargā sievietes, līdzīgu lekciju Romā sarīkojis arī pērnā gada novembrī. Bet 2006. gadā viņš uz tikšanos bija aicinājis Itālijā pazīstamas biznesmenes un politiķes, kurām skaidrojis nianses musulmaņu attieksmē pret sievietēm.

Svarīgākais