Bratislavā uz ielas vīrietis nošauj sešus un ievaino 14 cilvēkus [papildināta]

© Scanpix

Ar šaujamieroci bruņojies vīrietis pirmdien Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā uz ielas atklājis uguni, nošaujot sešus cilvēkus un 14 ievainojot, ziņo ārkārtas dienesti.

"Apšaudē īsi pēc plkst.10 pēc vietējā laika (plkst.11 pēc Latvijas laika) tika ievainoti 20 cilvēki, no kuriem seši mira," sacīja ārkārtas dienestu preses pārstāve Dominika Sulkova. "Slimnīcā nogādāti 14 cilvēki, ieskaitot trīs gadus vecu bērnu."

Policija atteikusies sniegt komentārus, norādot, ka joprojām norit izmeklēšana.

Kā noskaidrojās vēlāk uguni atklājis 50 gadus vecs vīrietis, kurš iespējams agrāk strādājis policijā, ziņo Reuters.

Pirmdienas rītā viņš iegājis kādā mājā Bratislavas Devinska Nova Ves rajonā un nošāvis četras sievietes un vīrieti, bet ejot ārā no mājas vēl vienu cilvēku, kā ziņo policija visi šie cilvēki ir vienas ģimenes locekļi,it kā čigānu tautības. Nav zināms vai slepkava kādā veidā būtu ar viņiem saistīts.

Uz ielas vīrietis atklājis uguni šaujot gan pa apkārtējo māju logiem, gan pa garāmgājējiem, šaušana notikusi cilvēku pārpildītā ielā, netālu no lielveikala un bērnudārza. Vēlāk policija atradusi uz viena no mājas balkoniem vēl vienu šāvēja upuri. Pēc policijas un specvienību ierašanās, apšaudē galvā ievainots arī viens no policistiem. Policija vīrieti ielenkusi un viņš izdarījis pašnāvību. Pavisam bojāgājuši astoņi cilvēki.

Apšaudē cietuši 15 cilvēki viens no tiem trīsgadīgs bērns, deviņi no cietušajiem hospitalizēti.