Vācijas zoodārzā ķīniešu lukturu dēļ izcēlies ugunsgrēks; miruši vairāk nekā 30 dzīvnieki

© AFP / Scanpix / LETA

Vācijas pilsētā Krēfeldē netālu no Nīderlandes robežas zoodārzā ugunsgrēks izpostījis pērtiķu mītni. Traģiskajā ugunsgrēkā bojā gājuši vairāk nekā 30 dzīvnieki, vēsta The Mirror

Zoodārzs paziņojumā sociālajā vietnē Facebook atklāj, ka bojā gājuši visi pērtiķu mītnes iemītnieki. “Mūsu lielākās bailes kļuvušas par realitāti,” paziņoja zoodārzs. Bez pērtiķiem, bojā gājuši arī sikspārņi un putni.

Ugunsgrēkā izpostītai mītnei blakus atrodas gorillu dārzs, kuru liesmas nav skārušas.

Likumsargi uzskata, ka ugunsgrēku izraisījuši ķīniešu lukturi, kuros dega liesma, un kurus bija palaiduši Jaungada svinētāji. Šie lukturi nokrituši zoodārza teritorijā.

Krēfeldes kriminālpolicijas priekšnieks Gerds Hopmans norādīja, ka ķīniešu lukturu palaišana gaisā Krēfeldē un daudzviet citur Vācijā ir aizliegta, un aicināja tos, kuri palaiduši gaisā šos lukturus, kā arī lieciniekus pieteikties policijā.

Krēfeldes zooloģiskais dārzs darbojas kopš 1975.gada, un gadā to apmeklē apmēram 400 000 cilvēku.

Pasaulē

Brazīlijas Augstākās tiesas tiesnesis Alešandri di Moraiss otrdien lika atbloķēt sociālo mediju platformas "X" kontus bankās pēc tam, kad "X" piekrita samaksāt naudassodus vairāk nekā piecu miljonu ASV dolāru apmērā.