Skandāls Ungārijā: parlamenta deputāts noliek mandātu pēc apsūdzībām seksuālā uzmācībā

© Dmitrijs Suļžics/F64

Ungārijas parlamenta deputāts no kreisās opozīcijas piektdien paziņoja, ka noliks deputāta mandātu pēc viņam izteiktām apsūdzībām seksuālā uzmācībā, lai nekaitētu savai partijai.

Intervijā raidsabiedrībai ATV 55 gadus vecais deputāts Žolts Grēci noliedza apsūdzības, bet sacīja, ka viņš 31.decembrī noliks mandātu, lai nekaitētu savai partijai "Demokrātiskā koalīcija".

Kāda labējā deputāta parlamentārā padomniece ir apsūdzējusi Grēci, ka viņš vairākkārt viņai uzmācies, savukārt kāds anonīms sūtītājs ir pa e-pastu nosūtījis Grēci kompromitējošas fotogrāfijas Ungārijas medijiem, apgalvojot, ka tās saņēmis no viņa.

Grēci sacīja, ka izteiktās apsūdzības ir saistītas ar viņa partijas popularitātes pieaugumu un ka viņš uzskata sevi par skandāla upuri. Partiju "Demokrātiskā koalīcija" vada bijušais premjers sociālists Ferencs Ģurčāņs.

"Es vairs nenodarbojos ar šo lietu," Grēci sacīja, atbildot uz jautājumu, vai viņš nosūtījis kādam minētās fotogrāfijas, vai arī tās viņam nozagtas. "Es nevienam neesmu uzmācies."

Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna partijas "Fidesz" uzvara pašvaldību vēlēšanās oktobrī bija mazāk pārliecinoša, nekā bija gaidāms. Tas daļēji bija saistīts ar seksa skandālu, kurā bija iesaistīts Ģēras pilsētas mērs un olimpiskais čempions vieglatlētikā Žolts Borkajs.

Borkajs oktobrī tika pārvēlēts mēra amatā, bet drīz pēc vēlēšanām atkāpās no amata.

Pasaulē

Klimata pētnieki ceļ trauksmi par pieaugošo mega cunami risku, kuru viļņi pārsniegtu 100 metru augstumu. Tos var izraisīt Grenlandes ledāju kušana, kas izraisa milzīgus zemes nogruvumus.

Svarīgākais