Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

"Google" atrisina strīdu un nodokļos Austrālijā samaksā teju 300 miljonus dolāru

© REUTERS/SCANPIX/LETA

ASV tehnoloģiju uzņēmuma "Google" māteskompānija "Alphabet" Austrālijā atrisinājusi ilgušo nodokļu strīdu, valsts nodokļu dienestam nenomaksātos nodokļos samaksājot 481,5 miljonus Austrālijas dolāru (295,5 miljonus eiro).

Šī vienošanās panākta pēc audita, kura laikā tika aplūkota "Google" nodokļu prakse laika periodā no 2008.gada līdz 2018.gadam, norāda uzņēmuma preses pārstāve.

Austrālijas Nodokļu iekasēšanas birojs (ATO) atsevišķā paziņojumā pavēstīja, ka, nesen atrisinot nodokļu strīdus arī ar citiem tehnoloģiju gigantiem, tostarp "Microsoft", "Apple" un "Facebook", tas valsts kasi papildinājis ar 1,25 miljardiem dolāru (775 miljoniem eiro).

Austrālija 2016.gadā izveidoja darba grupu, kas atbildīga par uzņēmumu izvairīšanos no nodokļu maksāšanas novēršanu, tādējādi veicinot starptautisko un lielo uzņēmumu nodokļu saistību izpildi.

"Facebook", "Google", "Amazon" un citi lieli tehnoloģiju uzņēmumi pasaulē saņēmuši kritiku par savu nodokļu izdevumu samazināšanu, ienākumus reģistrējot zemu nodokļu valstīs neatkarīgi no gala patērētāja atrašanās vietas.