Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

"Ir pienācis laiks, lai pasaulē valdītu sievietes"; Obama publiski pauž viedokli par sievietēm

© Reuters / Scanpix /LETA

ASV eksprezidents Baraks Obama paudis viedokli,  ka ir pienācis laiks, lai pasaulē valdītu sievietes.

"Sievietes (..) nav nevainojamas, bet varu pateikt, un tas ir diezgan neapstrīdami, ka jūs, [sievietes], esat labākas nekā mēs, [vīrieši]," Obamas teikto privātā pasākumā Singapūrā citē raidsabiedrība BBC.

"Esmu pilnīgi pārliecināts - ja ikvienu pasaules valsti divus gadus būtu vadījusi sieviete, mēs pieredzētu būtiskus uzlabojumus pilnīgi visos jautājumos," sacījis Obama, kurš bija ASV prezidents no 2009. līdz 2017.gadam.

Sievietes savu pārākumu apliecinātu, risinot arī kara un jaunatnes problēmas, pieļāvis eksprezidents, kurš pārstāv Demokrātu partiju.

Izsakoties par ietekmīgiem vīriešiem, Obama norādīja, ka "viņi ir iekrampējušies varā, viņi ir nedroši, viņiem ir novecojušas idejas, un enerģija un svaigs skatījums, un jaunas pieejas tiek satriektas".

Teju viens no pieciem ASV demokrātu vēlētājiem uzskata, ka pretendentu lokam uz partijas 2020.gada prezidenta vēlēšanu nomināciju ir jābūt plašākam, konstatēts laikraksta "USA Today" aptaujā, kuras rezultāti tika publiskoti oktobrī.

10% aptaujāto, izraugoties vienu jaunpienācēju, kuru viņi būtu gatavi atbalstīt, nosaukuši Baraka Obamas dzīvesbiedri Mišelu Obamu.

Tiesa gan, pati bijusī pirmā lēdija vairākkārt paudusi, ka uz augsto amatu pretendēt negrasās.