Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Briselē atklās pirmo Baltijas dizaina zīmolu "pop-up" veikalu

© Ekrānšāviņš no facebook

Sestdien, 2019. gada 14. decembrī, notiks nupat Beļģijas aktīvo latviešu izveidotās Baltijas dizaina asociācijas Baltic Design Stories pirmā POP-UP veikala atklāšana. Veikalā būs pārstāvēti 19 Baltijas valstu radošie zīmoli, tajā skaitā tādi izcili Latvijas dizaina pārstāvji kā Baiba Ladiga, be-with, Hebe, One Wolf, LLmood, Plaude Apparel, RainSisters, Unusi, porcelāna un māla izstrādājumi no Piebalgas porcelāns, Glass Point un Kaisme, kā arī tekstilizstrādājumi no MeadowMe.

Baltijas dizaina preces varēs iegādāties un apskatīt Briseles dzīvīgajā un apmeklētāju iemīļotajā rajonā Sablon (adrese: Rue Blaes 132, 1000), kas ir iecienīts tieši kā mākslas un radošais kvartāls. Divas nedēļas nogales, t. i. četras dienas (14. un 15. decembrī, 21. un 22. decembrī) būs iespēja gan iegādāties Baltijas dizaina preces, uzzināt par Latvijas dizainu un radošajām industrijām, atstāt kontaktus iespējamai turpmākai sadarbībai, kā arī apmainīties ar pieredzi. Turklāt 14. decembrī veikala darbīgajā atmosfērā būs iespēja aktīvai informācijas apmaiņai par eksporta un investīciju iespējām Latvijā, Latvijas uzņēmumu attīstību Beļģijā, diasporas pārstāvju sarunām un konsultācijām, klātesot Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūras pārstāvjiem.

Lai veicinātu Baltijas valstu, tai skaitā Latvijas radošo zīmolu, dizaineru un ar dizainu saistīto tehnoloģiju atpazīstamību Beļģijā ilgtermiņā, Beļģijā dzīvojošu latviešu domu biedru grupa tās vadītājas Lauras Bērziņas vadībā izveidojušas asociāciju Baltic Design Stories. Par asociācijas uzdevumiem noteikts Baltijas valstu dizaina industrijas sadarbības platformas izveidošana eksportam uz Beļģiju un sadarbības veicināšanai, Beļģijas sabiedrības izpratnes vairošana par Baltijas valstu dizainu, kā arī dažādu pasākumu, domnīcu, izstāžu un tirdzniecības misiju organizēšana. Asociācijā darbojas arī Līga Baltiņa, Zane Vērdiņa, Aija Nīlendere, Vineta Briede, Linda Bērziņa un Gundega Skirta.

Nesen klajā ir nākusi arī tiešsaistes platforma www.balticdesignstories.eu, kurā ir apkopoti Baltijas dizaineru stāsti, sniegta informācija par produktu un pakalpojumu pieejamību, kas kalpos kā bāze asociācijas aktīvai darbībai.

Asociācija aicina Latvijas dizaina pārstāvjus, kas vēlas ar savu produkciju vai pakalpojumiem iepazīstināt Beļģijas sadarbības partnerus un vietējo sabiedrību, sazināties par sadarbības iespējām.