Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Nodzēsts ugunsgrēks uz vienīgā Krievijas aviācijas bāzes kuģa

© Lev Fedoseyev/TASS/SCANPIX/LETA

Glābšanas dienesti nodzēsuši ugunsgrēku, kas ceturtdien izcēlies uz vienīgā Krievijas aviācijas bāzes kuģa, piektdien vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

Aģentūras TASS un "RIA Novosti" ziņo, ka agri piektdienas rītā ir apslāpētas liesmas galvenajā ugunsgrēkā un ugunsdzēsēji pārbauda, vai nav kādas slēptas gruzdēšanas.

Ugunsgrēkā cietuši desmit cilvēki, kas nogādāti slimnīcā, jo saindējušies ar dūmiem, bet viens gājis bojā, informējusi Murmanskā bāzētā Krievijas Ziemeļu flote. Viens virsnieks tiek uzskatīts par bezvēsts pazudušu pēc tam, kad devās uz ugunsgrēka izcelšanās vietu.

Laikraksts "Kommersant" piektdien vēsta, ka ugunsgrēks sākās metināšanas darbu laikā, kad uz pirmā klāja nokrita sakarsēts metāls, kas aizdedzināja tur esošo atkritumu kaudzi, kurā atradās arī eļļaini auduma gabali.

Ugunsdrošības signalizācija remonta laikā ir atslēgta, tādēļ liesmām nepamanītām bija iespēja izplatīties, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, ziņo "Kommersant".

Aviācijas bāzes kuģis un Krievijas karaflotes flagmanis "Admiral Kuzņecov" jau vairāk nekā divus gadus atrodas remontā Murmanskas ostā kuģu būvētavā "Zvjozdočka", un 2018.gada oktobrī tas jau nopietni cieta, kad uz kuģa klāja nogāzās celtnis. Šajā negadījumā gāja bojā viens cilvēks.

Ceturtdien sākta izmeklēšana par iespējamo darba drošības noteikumu pārkāpšanu.

"Kommersant" rīcībā esošā informācija liecina, ka ugunsgrēks galvenokārt sabojājis vadus, kurus bija plānots nomainīt remonta laikā.

Ugunsgrēka izraisīšanās brīdī uz kuģa bijuši ne tikai civilisti, kas veikuši remontu, bet arī militārpersonas.

"Admiral Kuzņecov", kas karaflotes rīcībā tika nodots 1985.gadā, tiek kapitāli remontēts pirmo reizi kopš 1997.gada. Remonta izmaksas tiek lēstas ap vienu miljardu ASV dolāru (897 miljoniem eiro).

Bija plānots, ka kuģa remonts pilnībā būs pabeigts 2020.gada beigās, bet jau 2021.gadā tas tiks iekļauts atpakaļ flotē.