Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Traģēdija Tartu: ugunsgrēkā dzīvību zaudē vecāki un viņu trīs mazie bērni

© Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency

Naktī uz trešdienu notikusi traģēdija Igaunijas pilsētā Tartu, kur liesmas nopostījušas kādas ģimenes māju un ugunsgrēka dzīvību zaudējuši pieci cilvēki.

Kā vēsta Igaunijas medijs "Postimees", tad plkst.23:58 glābēji saņēmuši ziņu par to, ka kādā ēkā Tartu izcēlies ugunsgrēks. Zvanītājs bijis kaimiņš, kurš pastāstījis, ka blakus esošā ēka ir pilna ar dūmiem, liesmas laužas ārā no mājas konstrukcijām.

Glābēji notikuma vietā ieradušies sešu minūšu laikā, tomēr vietā, kur sākusies degšana, neesot bijis iespējams iekļūt. Dzēšanas darbi sākti no ārpuses un brīdī, kad ugunsdzēsēji spējuši iekļūt telpās konstatēts, ka tur atrodas pieci miruši cilvēki- sieviete, vīrietis un trīs bērni.

"Tartu Postimees" norāda, ka jaunākais no bērniem bijis vien pusotru gadu vecs.

Kā zināja stāstīt kaimiņi, tad ēka, kur izcēlies ugunsgrēks celta 1985.gadā. Tiesa, jau iepriekš bijis zināms, ka tajā ir nedrošas instalācijas, veikts remonts. Tiek pieļauts, ka ugunsgrēks izcēlies apkures dēļ.

Ap 10:00 trešdienas rītā notikuma vietā ieradusies arī 27 gadus vecās mirušās sievietes māsa un māte, kuras traģēdijas vietā novietojušas ziedus un sveces. Slaukot asaras Karolīnas māte norādīja, ka viņai nav ne jausmas, kā izcēlušās liesmas, taču apstiprināja, ka ģimene ēkā ievākusies vien šajā pavasarī.

Pēdējo reizi ģimeni viņa satikusi pirms trim dienām.