Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Kravas auto šoferi bloķē ceļus Francijā

© AFP/SCANPIX/LETA

Arodbiedrībām turpinot streikus pret prezidenta Emanuela Makrona iecerēto pensiju reformu, sestdien protesta akcijās iesaistījušies arī kravas automašīnu vadītāji, kas daudzviet Francijā bloķējuši ceļus, lai protestētu pret degvielas nodokļu paaugstināšanu.

Sestdienas rītā tika nobloķētas ceļu nodevas iekasēšanas caurbrauktuves uz lielceļa A8 Francijas dienvidos un uz lielceļa A36 valsts austrumos, ziņo raidorganizācija "Franceinfo".

Ceļu blokādi organizējusi arodbiedrība OTRE, kuras pārstāvis paziņojis, ka "viss norisinās, kā plānots".

Kravas automašīnu vadītāju protestus izsaukusi iecere, sākot ar 2020.gadu paaugstināt degvielas nodokli, un arodbiedrība norāda, ka tas būs smags trieciens 40 000 transporta uzņēmumu.

"Aizbildinoties ar ceļu infrastruktūras budžeta palielināšanu (..), valdība šo slogu uzkrauj vienīgi franču uzņēmumiem, pasargājot no tā ārvalstu kravas pārvadātājus," teikts arodbiedrības paziņojumā.

Pēdējo nedēļu laikā ar šo valdības ieceri neapmierinātie celtniecībā un lauksaimniecībā nodarbinātie, izmantojot savu tehniku, jau sākuši naftas pārstrādes rūpnīcu blokādi, raisot bažas par iespējamo degvielas trūkumu.

Tikmēr sestdien turpinās sabiedriskajā transportā strādājošo streiks, kas jau trešo dienu pēc kārtas faktiski paralizējis satiksmi visā valstī.